Google Translate

donderdag 19 november 2015

Steden: Helsingborg

Helsingborg, een stad die ik graag een keer wou bezoeken vanwege het boek Zonder gezicht van Stefan Ahnhem. Die speelde voornamelijk af in Helsingborg. Helsingborg kwam al eerder aan bod in de blogposten Moederdag en Välacentrum. Deze keer het centrum zelf.Sankta Maria kyrka.
David (1922) - Ivar Johnsson.
Konsul Trapps plats.
Polarn O. Pyret.
Granit.Skånes Enskilda Bank.
Kärnan.


Sankt Mikaels kapell.
Von Eppingska lusthuset.
Von Eppingska lusthuset.
Kärnan.


Fosterlandet åt Magnus Stenbock.
Fosterlandet åt Magnus Stenbock
Deense gedenksteen.

Er is nog veel meer te zien in Helsingborg. Bijvoorbeeld tijdens de historische stadswandeling. Meer informatie over de wandeling is hier te vinden. We hebben zelf de wandeling niet gedaan omdat we het bestaan er niet van wisten, ondanks dat we naar het toeristenbureau zijn geweest. Verder heb je nog de haven van Helsingborg. Hier kun je onder andere met de veerboot naar Helsingør‎, Denemarken. Dit hebben we ook niet gedaan omdat ik dacht dat een retourtje vrij prijzig is. Ik heb net precies gecheckt hoe duur het is op een woensdag in mei 2016 en een retour kost €86,00 voor vier personen met een auto. De overvaart duurt 20 minuten. Misschien iets om in gedachten te houden om met een enkeltje van Denemarken naar Zweden te komen tijdens een vakantie.

2 opmerkingen:

 1. Ziet er uit als een gezellige plaats. Wij zijn er alleen nog maar geweest om met de veerboot over te gaan naar Helsingør.
  Granit is zo'n mooie winkel, zijn jullie daar wel eens geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helsingborg is zeker een leuke en gezellige stad. Granit zijn we volgens mij wel een paar keer geweest. Ze zitten volgens mij veel in het zuiden van Zweden.

   Verwijderen