Google Translate

donderdag 14 januari 2016

Uro

Filmdetails:
Titel: Uro
Regisseur: Stefan Faldbakken
Jaar: 2006
Verhaal: Harald Rosenløw-Eeg
Acteurs: Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Ahmed Zeyan
Duur: 104 minuten
IMDB cijfer: 5,9
Samenvatting:
Nieuwbakken agent Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) werkt bij de URO, een speciale undercoveréénheid van de Noorse politie. HP schuwt bij z'n riskante beroep allerminst de vuisten en brengt daardoor meermaals z'n teamgenoten in gevaar. Wanneer zijne heetgebakerdheid op een avondje stappen z'n jeugdvriendin Mette (Ane Dahl Torp) terug tegenkomt, raakt hij, voor hij het weet, door zijn ongeduldige en instinctieve karakter vastgenesteld tot in de hoogste regionen van een nationaal drugsnetwerk. Door zijn loyaliteit (en ook wel door nog andere gevoelens) tegenover de mooie Mette verbergt hij echter z'n speurwerk voor z'n collega's en begint hij dus een dubbelleven te leiden.

De film:
Een drugsfilm uit 2006 van regisseur Stefan Faldbakken over de URO. Het is zijn eerste film en tot op heden heeft hij niet veel andere films gemaakt. Alleen in 2010 een Varg Veum film. Ane Dahl Torp speelt een rol in de film en dat is voor mij al een reden om de film te bekijken. De hoofdrol wordt gespeeld door Nicolai Cleve Broch. Hij had bijrollen in de films Gåten Ragnarok en Operasjon Arktis en het is wel leuk om hem een hoofdrol te zien spelen. Ik vond Marco (Ahmed Zeyan) een interessant geval. Hij ziet er bekend uit, maar hij heeft maar in twee films gespeeld, namelijk Uro en Uno. Bjørn Floberg speelt ook mee in de film. Ik heb hem laatst nog gezien in Villmark.

Nu over de film zelf. Het verhaal stelt niet zo heel veel voor en gaat over drugs. Ondanks dat het verhaal niet zo veel voorstelt, is het wel goed uitgevoerd. Hans Petter is geloofwaardig en Mette ziet er uit als een verslaafde. Ik vond Marco ook wel leuk spelen. Dus niets mis met het acteren en het is wel een leuke film om te bekijken.

De muziek was weer interessant. Een aantal bands die ik nog niet kende en zelfs niet in de Facebook groep Muziek uit het hoge Noorden bekend zijn. Hieronder een aantal video's.

Frost - Sleepwalker

Ital Skurk - Till vilken nytta

Heroes & Zeroes - Cellophane

Skambankt - Desertør!

Skambankt - Skambankt!

Recensies:
- Moviemeter
- VG Film
- Interview met Anne Dahl Torp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten