Google Translate

vrijdag 14 oktober 2016

Långe Erik

De Långe Jan in het zuiden van Öland hadden we al een keer bezocht. Dit verslag is hier terug te vinden. Långe Erik in het noorden van Öland nog niet. Afgelopen zomer de vuurtoren alsnog bezocht. De toren is gebouwd in 1845 en is 32 meter hoog. Op de Zweedse Wikipedia is wat meer informatie over de vuurtoren te vinden. De omgeving rondom de toren vond ik minder dan bij Långe Jan. Ook de prijs om de toren te betreden was 10 SEK duurder. Wat wel weer opviel was de vrouw die bij de toren stond. Ze riep "Don't step on the ants". Geen idee waar ze het over had. Na nog een keer zeggen en wijzen naar de grond, was er vlak bij de ingang een mierennest aanwezig met wat vliegende mieren. Dat was het dus :-).4 opmerkingen:

 1. Wij hebben lange Jan bezocht. Leuk om lange Erik nu bij jou te zien. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook op beide geweest. Ik vond toch het uitzicht vanaf Lange Erik ook wel de moeite waard. Mooie foto's, leuk om dingen waar je zelf geweest bent, bij iemand anders ook weer terug te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zeker de moeite waard. Ik vind het ook altijd leuk om bij anderen te zien waar je zelf ook geweest bent. Meestal hebben we iets gemist wat de ander wel gezien heeft en een goed excuus hebben om nog eens terug te keren :-).

   Verwijderen