Google Translate

zondag 16 oktober 2016

Långe Jan twee jaar later

In de vorige post waren we bij Långe Erik geweest. Natuurlijk waren we ook weer bij Långe Jan geweest en wel twee keer. Een keer 's avonds en een keer 's morgens. Twee jaar eerder hadden we Långe Jan al eens bezocht. Die post met informatie over de vuurtoren is hier terug te vinden. Een oude foto van de Långe Jan in het boek Öland van Aron Borelius had ik al opgenomen in deze post.Deze keer zagen we de zeehonden. Twee jaar geleden hebben we ze gemist. Helaas hebben we geen al te beste zoomlens, dus zijn de foto's niet al te goed gelukt.  
In het Ottenby naturum kun je de zeehonden wel goed zien door middel van de onderstaande verrekijkers.


Twee jaar geleden was het bijgebouw een verzameling van leuke dingen. Ze hebben het gebouw van binnen flink aangepakt en het is een winkel geworden met leuke spulletjes en interessante boeken.6 opmerkingen:

 1. Ha, die hebben wij ook gezien (en ook een zeehond).
  Wat was het daar mooi he.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wilde al heel graag weer een keer naar Öland, maar nu helemaal. Wat een mooie plek daar bij die vuurtoren, en de toren zelf....echt mooi. Ben dol op vuurtorens, weet niet waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijke plek en wat de vuurtorens betreft, soms heb je dat. Ik vind ze ook machtig interessant.

   Verwijderen
 3. Oh, zeehonden, wat leuk, die hebben wij niet gezien. Goed idee om het eens 's avonds te bekijken, met een brandende vuurtoren geeft dat gelijk weer een heel andere sfeer. Ik ben ook dol op vuurtorens, en eilanden en kleine bootjes. In zo'n winkeltje moet ik moeite doen om de verleiding te weerstaan, anders leg ik een hele verzameling vuurtorentjes aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zeehonden hadden we de vorige keer ook gemist :-).

   Verwijderen