Google Translate

vrijdag 27 oktober 2017

Mariakirken, Bergen

Mariakirken is een van de oudste bewaard gebleven gebouwen in Bergen. De kerk ligt achter het noordelijkste deel van Bryggen, dat in 1955 tot op de grond is afgebrand. De bouw van de kerk is naar verwachting in de jaren 1130 of 1140 begonnen en is rond 1180 voltooid. Er zijn 250 zitplaatsen. (Bron: Wikipedia).

We zijn de kerk niet binnen geweest. Je moet entree betalen en fotograferen is verboden en daarom hebben we een bezoek overgeslagen. Veel foto's van de kerk zijn hier te bekijken.4 opmerkingen:

 1. Leuk dat jullie die kerk gezien hebben, alleen jammer dat je nu entree moet betalen en er niet mag fotograferen. Jaren geleden hebben wij de kerk van binnen gezien en volgens mij hoefden wij toen nog geen entree te betalen en mocht je er nog wel fotograferen. Toen bestond er nog geen digitale fotografie, kun je nagaan hoelang dat geleden is ;-)

  Volgens mij werd deze kerk genoemd in het jeugdboek 'Een schip kwam naar Noorwegen' van Torill Hauger. Ik had het boek gelezen en omdat ik dacht dat het om deze kerk ging, wilde ik die toen per se zien :-)
  Het boek gaat o.a. over de pestepidemie die in Bergen uitbreekt en over Jostedalsrypa, het meisje dat als enige bewoner van een afgelegen dal (Jostedal) de pestepidemie overleefde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gaaf !!! Direct gezocht naar het boek en dat lijkt me een erg leuk boek. Staat genoteerd. We hebben gelukkig ook een andere kerk in Bergen kunnen bekijken en daar wel naar binnen geweest.

   Verwijderen