Google Translate

zondag 16 juni 2019

Eva Behrens 03-11-1935 / 19-03-2019

Internet is een vreemd verschijnsel. Je leert mensen kennen die je nog nooit in het echt gezien en gesproken hebt. Ook kan het zo zijn dat je een tijd lang geen contact meer hebt met de mensen die je online hebt leren kennen. Dit gebeurd trouwens in het echte leven ook. En dan zie je opeens een bericht dat iemand is overleden. Dit overkwam mij met BalsemienLeo en Maaren Aikio. Daar komt nu dus Eva Behrens bij. Omdat ik nieuwsgierig was hoe het met haar ging, bekeek ik haar Facebook en toen bleek dat er een bericht uit maart 2019 opstond over een goede reis. Was ze overleden? Bij navraag was dat inderdaad het geval.

Eva heb ik leren kennen via het blog Een kijkje in Zweden. In de periode 2012 - 2016 hebben we een aantal keren contact gehad. De laatste jaren heb ik geen contact meer gehad met haar. Vertellen tijdens het contact kon ze wel. Haar vader Charles Glaude Behrens, 1907-1965, was journalist / buitenlands correspondent en werd door de Nieuwe Rotterdamsche Courant naar Stockholm gestuurd in 1930. Over Charles Behrens is veel te lezen in dit document op de Natuurcultuur website. In 1935 werd Eva geboren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleven de Behrens nog steeds in Zweden. Charles raakte zijn baan kwijt en is de drukkerijwereld in gegaan. Eva moest in 1942 naar school. In 1954 is ze aan haar opleiding begonnen en is docent op handwerkgebied geworden. In Zweden is ze in 1967 getrouwd met een Nederlander. Na drie jaar zijn ze naar Amsterdam verhuisd. In 1974 zijn ze weer gescheiden. Ze heeft veel handwerkboeken vertaald. De laatste jaren was ze ziek, maar volgens mij heeft ze door het internet toch nog redelijk contact met de buitenwereld gehad. Een bijzondere vrouw die veel heeft meegemaakt en de verhalen van haar heb ik gelukkig nog steeds. Erg jammer dat ik het contact met haar de laatste drie jaar heb verwaarloosd. Zoals ook op het Facebook staat:

Goede reis Eva!

8 opmerkingen:

 1. Daar schrik ik van Hans. Ik had de laatste tijd ook geen contact meer met haar. Zij wees mij o.a. op Sätergläntan in Insjön, waar zij in 1956 cursussen volgde. Toen wij het bezochten heb ik haar nog foto's gestuurd.https://hejtjorven.blogspot.com/2012/04/saterglantan.html#comment-form

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willy, klopt. Ze was ook actief op http://berthi.textile-collection.nl, daar komt jouw naam ook in voor. Tijdens het zoeken kwam ik op een aantal blogs haar reacties tegen. Wel raar dat het contact zo plotseling stopt en heel raar dat ik daar geen aandacht aan heb geschonken. Net als wat Ria hieronder zegt. Alles gaat gewoon door. Klopt, maar soms is even een pas op de plaats nodig en dan even aandacht aan degenen waar het lange tijd stil is. Bv ook bij jou waar het een tijd lang stil is geweest en nu eigenlijk weer. Een mooie gelegenheid om te vragen hoe het met je gaat.

   Verwijderen
  2. Met mij gaat het goed Hans. Wij zijn op vakantie geweest naar Denemarken en er is hier in huis en er rondom nogal veel drukte op dit moment zodat het bloggen blijft liggen. Ik had natuurlijk ook even een blogpauze kunnen melden op mijn blog.

   Verwijderen
  3. Goed om te horen Willy. Ik had eigenlijk ook wat eerder moeten reageren.

   Verwijderen
  4. http://berthi.textile-collection.nl/2019/07/19/in-memoriam-eva-behrens-3-11-1935-19-3-2019/

   Verwijderen
 2. Tja...naar is dat he...Ik heb ook diversen blogvriendinnen verloren in de bijna 10 jaar dat ik blog...ook wie wel ook echte vriendinnen werden ...maar zo gebeurd dat....ik blijf het lastig vinden ...mensen die overlijden...gewoon zo raar alles gaat hier door en voor hun stopt het .... sterkte liefs Ria 🙏😔🙏

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik in de 8 jaar nog niet zo veel gelukkig. Of ik weet het niet want met de meesten heb ik niet zoveel contact.

   Verwijderen