Google Translate

maandag 28 oktober 2019

Doelgericht - Louise Boije Af Gennäs

Boek details:
Auteur: Louise Boije Af Gennäs
Titel: Doelgericht 
Originele titel: Verkanseld
Vertaling: Corry van Bree
Verschijningsdatum: 2019
Bladzijde: 479
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045212906



Flaptekst:
Sara’s leven is in één jaar compleet veranderd. Veel mensen uit haar naaste omgeving zijn onder vreemde omstandigheden om het leven gekomen. Tegelijkertijd proberen de politie en het ziekenhuis uit alle macht Sara te overtuigen dat alles te wijten is aan ongelukkige toevalligheden.

Sara legt zich hier niet bij neer en komt in opstand, ondanks het naderende gevaar voor haar eigen leven. In het laatste deel van de Resistance-trilogie levert Louise Boije af Gennäs een overtuigende thriller af die zowel ijzingwekkend is als ongemakkelijk. De grootste samenzwering van de eeuw staat op het punt te worden ontrafeld.


Het boek:
Doelgericht is het derde en laatste deel in de Resistance-trilogie. Het tweede deel, Schijndood, had ik in maart 2019 gelezen. Nu dus het laatste deel. Ik moest er even weer inkomen, maar had de draad zo weer opgepakt. Net zoals Sara na de gebeurtenissen in het tweede deel. Ze probeert haar leven weer op de rit te krijgen en denkt nog steeds dat alles wat er gebeurd is verbeelding was. Natuurlijk is dit niet zo en al gauw beginnen de vreemde gebeurtenissen weer. Deze keer volgen de voorvallen elkaar sneller op. De vraag is hoe dit gaat aflopen want Sara en haar vrienden zitten volledig in de tang bij de BSV aan de ene kant en de Verzetsbeweging aan de andere kant. Wie is er te vertrouwen en wie hoort aan welke kant?

Conclusie:
Het verhaal van Sara is opgehangen rondom echte documenten. De documenten die de vader van Sara verzameld heeft komen elke keer weer terug in het boek. Zo wordt er elke keer een onderwerp behandeld waar de vader van Sara wat achter zocht. Niet alleen de documenten zijn te lezen, maar ook de persoonlijke mening van haar vader en dit zorgt ervoor dat alles een grote samenzwering is van wat er allemaal gebeurd en gebeurd is in Zweden en hun plek in de wereld. Deze documenten en de persoonlijke mening maakt het verhaal levensecht en natuurlijk is het niet te geloven wat Sara en haar vrienden allemaal moeten doorstaan, maar door de documenten zou het zo maar realiteit kunnen zijn. Als je een beetje in de IT zit dan is het niet zo heel moeilijk om het verhaal te geloven want daar kan in principe alles. Doordat bijna alles digitaal is, kan er door hoge instanties invloed op uitgeoefend worden en is het mogelijk om het leven van iemand tot een hel te maken. De wereld heeft met deze praktijken kennis gemaakt via Edward Snowden. Edward Snowden is een naam die vaak genoemd wordt in het boek.

Een waardige afsluiter van een ongelooflijk verhaal. Een verhaal met vele wendingen en complotten. Tot aan het einde spannend. Daarnaast geeft de trilogie een verdomd goed beeld over de schandalen van Zweden. Ik ben weer veel te weten gekomen over Zweden en dat is niet erg positief.

Wetenswaardigheden:
Ook in dit deel veel wetenswaardigheden.
Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten