Google Translate

maandag 14 oktober 2019

The Ritual

Filmdetails:
Titel: The Ritual
Regisseur: David Bruckner
Jaar: 2017
Verhaal: Joe Barton, Adam Nevill (boek)
Acteurs: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier
Duur: 94 minuten
IMDB cijfer: 6,3Samenvatting:
Nadat hun vriend is omgekomen tijdens een overval, komt een groep vrienden van de universiteit weer bij elkaar. Ze besluiten samen te gaan hiken door de Scandinavische bossen. Daar stuiten ze echter op een bedreigende aanwezigheid die hen begint te stalken.

De film:
The Ritual, een Netflix horrorfilm. Geen Scandinavische film, maar het verhaal speelt zich wel af in Noord Zweden en wel in het Sarek nationaal park in Zweeds Lapland. Na een noodlottig incident in Engeland wordt een van de vijf vrienden vermoord. Degene die vermoord is, had voorgesteld om samen een hike te doen in Zweden. Zes maanden na zijn dood gaan de overgebleven vrienden naar Zweden om hun vermoorde vriend te eren. Na de plechtigheid maakt een van de vrienden een misstap en raakt geblesseerd. Ze nemen daardoor een beslissing om een korte route te volgen door het bos in plaats van het pad terug. Na de schitterende beelden van de bergen komen ze in het dichte bos terecht. In het bos is de spanning voelbaar. Het bos is zo dicht en uitgestrekt dat het claustrofobisch overkomt. Ondertussen zit er iets in het bos die de vrienden de stuipen op het lijf jagen. Dit is gelijk het spannendste gedeelte van de film. In de conclusie ga ik verder in op de film en het vervolg. Wil je de film bekijken, stop dan met verder lezen.

Conclusie:
Zoals gezegd is de spanning in het eerste gedeelte goed aanwezig. Op een gegeven moment komen de vrienden een stel mensen tegen en hier had ik een soort Wrong Turn gevoel. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Adam Neville. Een boek die ik niet heb gelezen, maar na het lezen van recensies bleek dat de film het boek niet volledig volgt maar een compleet andere wending neemt. Vooral op het moment dat de vrienden de mensen ontmoeten. In het boek waren de mensen een black metal groep Blood Frenzy. In de film zijn het een aantal lijpe gasten. De gasten aanbidden het monster Moder de Jötunn, een kind van Loki. Hier is een duidelijke tekening van het bijzondere wezen te zien. Het wezen is dan ook op vele websites het gesprek. Omdat het verhaal zich afspeelt in Sarek had ik meer een soort Stallo verwacht. Het eerste gedeelte leek daar veel op.

Wat wel tegenviel is dat de film niet in Zweden is opgenomen, maar in een nationaal park in Roemenië. Gelukkig lijkt het wel erg op Zweden. Een leuke film met een bijzonder wezen. Als we de volgende keer weer in de bossen van Zweden lopen dan zal ik zeker terugdenken aan deze film.

Meer informatie over de film:
- Shorehalm Herald
- Vocal
- Metro
- Scream
- Collider
- Villains Wiki
- Horror Bound
- Cultural Hater
- Earn the necklace

Recensies:
- Moviemeter
- Eline schrijft hier
- De Lagarde
- Nachtvlinders
- It's only a movie
- Phantasmagoria
- Be cool, Sodapop
- Hollywood Reporter
- Newsweek
- On the edge of everything

Geen opmerkingen:

Een reactie posten