Google Translate

dinsdag 5 mei 2020

Blodtur - Bloodride

Seriedetails:
Titel: Blodtur - Bloodride
Jaar: 2020
Verhalen: Kjetil Indregard, Atle Knudsen
Afleveringen: 6 van 30 minuten
IMDB cijfer: 6,4Samenvatting:
In deze serie gaan de gedoemde passagiers aan boord van een spookachtige bus op reis naar een gruwelijke, onbekende bestemming. Een reis naar het onbekende met diverse wendingen, mysteries, absurditeiten en morbide humor. Elke aflevering is een op zichzelf staand verhaal met een eigen reeks aan personages en een onvoorspelbaar universum. Het enige dat ze delen is de proloog waar we ons op een mysterieuze bus bevinden die door een verlaten landschap rijdt.

De serie:
Blodtur is een Noorse Netflix Original en de serie bestaat uit zes verhalen van elk een half uur. De titels van de zes afleveringen:

- Offervilje - Het ultieme offer
- Tre Syke Brødre - Drie zieke broers
- Karakterdrap - Karaktermoord
- Rottefelle - Laboratoriumratten
- Gammelskolen - De oude school
- Elefanten i Rommet - De olifant in de kamer

Ik las in andere recensies dat het een anthologieserie is. Een serie met elke aflevering een eigen verhaal. Ik had nog niet eerder van deze term gehoord. De afleveringen zijn lekker kort en zijn snel te bekijken, In een half uur kun je eigenlijk niet goed een verhaal vertellen. Toch zijn sommige afleveringen wel goed uitgevoerd. Drie zieke broers was alleen al leuk door het nummer Let the monkey out van Hank von Hell. Hij heeft dit nummer speciaal geschreven voor Blodtur.


In de aflevering Karaktermoord een bekende actrice die ook in de Netflix serie Ragnarok speelde, Synnøve Macody Lund. In de aflevering Olifant in de kamer de actrice Cecilie A. Mosli als stinkdier. Die titel is trouwens een leuke verwijzing naar de betekenis van olifant in de kamer. De serie heeft wel meer humoristische momenten zoals de bus waar de titel op gebaseerd is. De hoofdrolspelers uit de zes afleveringen zitten in bus. Leuk bedacht. Wat horror betreft is het wat minder. Er is wat bloed te zien maar het blijft allemaal erg braaf. De afleveringen moeten het meer hebben van de spanning in combinatie met humor. Dit lukt niet in elke aflevering maar een aantal zijn wel geslaagd. Het is allemaal niet origineel maar ik heb mij in ieder geval vermaakt met de afleveringen. 

Recensies:
- TV Meter
- Scriptgirl
- XGN
- Punt
- Dutch Cowboys
- Big Horror Guide
- De Lagarde
- Meaww
- Decider

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de trailer bekeken. Weet niet of ik deze serie durf te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond de horror wel meevallen bij sommige afleveringen.

      Verwijderen