Google Translate

zaterdag 9 mei 2020

Eret - Ante Aikio

Ante Aikio, een Sami artiest die al vaker in een post op Blog Zweden aan bod kwam, heeft sinds een aantal dagen zijn debuutalbum uitgebracht met zeven nummers. Het album is opgedragen aan zijn twee jaar geleden overleden zus Maaren Aikio. Meer over zijn zus is te lezen in de post over Shamaani Duo / Shaman / Korpiklaani / Jonne. Daarnaast heeft Ante ook drie boeken geschreven over Aigi. De post over het eerste deel is hier te lezen. Helaas is alleen het eerste deel vertaald naar het Engels.


Nu is dus eindelijk het debuutalbum van Ante te beluisteren en ik moet zeggen dat het best wel goed klinkt. Af en toe had ik het gevoel dat het niet helemaal zuiver was maar na een aantal keer de nummers beluistert te hebben viel het niet meer op. Een aantal nummers waren al eerder live via Youtube te horen. De begeleiding was dan minimaal. Nu zijn er meer instrumenten te horen en zijn verschillende zangstijlen te horen. Het beste is om zelf te luisteren. De zeven nummers zijn hieronder te beluisteren. Zelf vond ik Jurddarávdnji het minste nummer. 


Hieronder zijn nog een tweetal andere nummers te horen. Het eerste nummer is gespeeld op de begrafenis van Maaren Aikio en het tweede nummer staat niet op het album maar had er zo tussen kunnen staan.


1 opmerking: