Google Translate

vrijdag 3 juli 2020

Before we die seizoen 2

Serie details:
Titel: Innan vi dör / Before we die seizoen 2
Verhaal: Wilhelm Behrman en Niklas Rockström
Jaar: 2019
Acteurs: Marie Richardson, Adam Pålsson, Magnus Krepper
Duur: 8 afleveringen (60 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 7,8Samenvatting:
In Before we Die seizoen 2 maken rechercheurs Hanna Svensson (Marie Richardson) en Björn (Magnus Krepper) nog altijd jacht op een misdaadsyndicaat dat geleid wordt door de Kroatische familie Mimica.

Tijdens hun onderzoek stuiten ze op een groep corrupte politiemensen, maar het spoor lijkt dood te lopen. Wanneer er cruciale informatie wordt gelekt, staat Hanna voor de moelijke taak om uit te zoeken wie daarvoor verantwoordelijk is.


De serie:
Het tweede seizoen gaat verder waar het eerste seizoen gestopt is. Hoe ik over het eerste deel dacht is hier terug te lezen. Er zijn in het tweede seizoen acht afleveringen. Twee minder dan het eerste seizoen. Het is zes maanden later en het is al snel duidelijk dat het lek nog steeds niet is gevonden. Hanna en Björn jagen nog steeds op het lek die de uitgedunde familie Mimica voorziet van informatie. Dit blijkt niet het enige probleem te zijn want er blijkt ook nog een aantal corrupte politiemensen te zijn die een soort kring vormen. En hoe gaat het met Christian en Blanka? 

Conclusie:
Het eerste seizoen vond ik te lang duren. Dit seizoen twee afleveringen minder. Ook vond ik het eerste seizoen best wel ongeloofwaardig op sommige punten. Ik was daarom erg benieuwd hoe het verder zou gaan en ben helaas best wel wat teleurgesteld. De verhaallijnen zijn nog ingewikkelder geworden en nog ongeloofwaardiger. Het lijkt erop dat er constant actie in het verhaal moet zitten en men haalt alles uit de kast. Teveel naar mijn mening, ik begon zelfs te ergeren aan alle toevalligheden. Het kleine van het eerste seizoen is nu compleet verdwenen en is het deze keer allemaal veel groter. Gelukkig speelt Magnus Krepper als Björn mee en hij maakt de serie nog leuk om te kijken. Laura, die in de familie van Mimica is opgenomen, speelt ook een leuke rol. Er zal vast wel een derde seizoen komen omdat de serie een succes is. Het had van mij na het eerste seizoen mogen stoppen. Wel leuk is een nummer van Lena Bengtzin die in de auto wordt afgespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten