Google Translate

donderdag 10 september 2020

Naturrum Vejlerne

Onderweg naar Hanstholm kwamen we een parkeerplaats langs de weg tegen. Dit bleek het naturrum Vejlerne te zijn en hoort bij het gelijknamige natuurreservaat. Het reservaat ligt tussen Thisted en Fjerritslev op de grens tussen Thy en Han Herred. Sinds 1912 heeft het gebied zich ontwikkeld tot een natuurgebied met een groot vogelrijkdom. Het reservaat is ongeveer 60 km² groot. Er is geen openbare toegang tot het reservaat zelf, maar er zijn veel publiek toegankelijke uitkijkpunten gebouwd om de vogels te observeren. Meer informatie over Vejlerne is te vinden op Wikipedia en Visit Jammerbugten. Ook deze blogposten van Klaske de Jong en Thyra zijn interessant.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat jullie die parkeerplaats tegenkwamen. Ik denk dat het dezelfde plek is waar wij ooit ook gestopt zijn, op weg naar Hanstholm, en naar het uitkijkpunt toe zijn gelopen. Er lag toen een gastenboek waar je iets in kon schrijven en dat hebben we gedaan. Aan zoiets kom ik uiteraard nooit zomaar voorbij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Das leuk en toevallig. Bijzonder mooie plek en vooral het ontstaan van het gebied. Helaas hadden we deze vakantie geen verrekijker mee. Gelukkig was er wel een verrekijker in het uitkijkpunt aanwezig. Gastenboek niet gezien.

      Verwijderen