Google Translate

maandag 7 september 2020

The Rain seizoen 3

Serie details:
Titel: The Rain
Verhaal: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo en Esben Toft Jacobsen
Jaar: 2020
Acteurs: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard
Duur: 6 afleveringen (ongeveer 45 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 6,3Samenvatting:
De wereld zoals we die kennen bestaat niet meer. Zes jaar geleden roeide een virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de volledige Scandinavische bevolking uit. Een Deense broer en zus verlaten de veiligheid van hun bunker en stellen vast dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en ondernemen een tocht door het verlaten Scandinavië op zoek naar enig teken van leven. Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven, worden ze geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden.

De serie:
Het derde en laatste seizoen is sinds augustus 2020 op Netflix te zien. Het is drie maanden later en gaat verder waar het tweede seizoen is geëindigd. In het derde seizoen zijn veel oude bekenden maar toch ook weer nieuwelingen. Het verhaal draait nog steeds om Rasmus en zijn zus Simone. Het eerste deel van het derde seizoen was erg vreemd. Zo ontsnapt Simone via de muur naar het gebied waar het virus niet actief is. Raar, want in het eerste seizoen werd het virus jarenlang verspreid door de regen. Gewoon maar accepteren. Na het eerste twee delen kom je weer in het verhaal die erg snel gaat. Voor je het weet is er weer een verhaallijn voorbij. 

Conclusie:
Het eerste seizoen was erg goed. Het tweede seizoen minder en het derde seizoen is een beetje van hetzelfde als het tweede seizoen. Gelukkig is dit het laatste seizoen en wordt het allemaal netjes afgesloten. De eerste delen van het derde seizoen zijn wat wazig. Later wordt het verhaal wat beter. In dit seizoen had ik weer wat met het personage Sten (gespeeld door Johannes Kuhnke). Hij leek nu nog meer op Rick uit de serie Äkta Människor :-). Verder miste ik wel Lea. Ze bracht wat extra's aan de serie. Ik had wat meer van het laatste seizoen verwacht. Dit is helaas niet uitgekomen.

De soundtrack ontbreekt ook deze keer niet. De nummers die te horen zijn, zijn te vinden op Tunefind. Een viertal nummers zijn afkomstig uit Scandinavië. Ze zijn hieronder te horen. Het meest opvallende nummer is van Alba August, Simone in de serie. Ik wist niet dat zij kon zingen.

Madrugada - Majesty


Alba August - We’re Not Gonna Make It 


Tuuletar - Alku


Kwamie Liv - Remember Me in Every Cloud of Gold


Recensies:

2 opmerkingen:

  1. Heb hem gezien...vond het een beetje langdradig......liefs Ria 🍀💕

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, terwijl het maar 20 afleveringen in totaal zijn. Het eerste en tweede seizoen had samengevoegd kunnen worden.

      Verwijderen