Google Translate

zaterdag 12 september 2020

Nordliv - Dorrit Elmquist og Birgitta Wolfgang Drejer

Boek details:
Auteurs: Dorrit Elmquist og Birgitta Wolfgang Drejer
Titel: Nordliv 
Verschijningsdatum: 2007
Bladzijde: 293
Uitgeverij: Gyldendal
ISBN: 9788702053937

In Denemarken hebben we een loppemarked bezocht. Later meer over deze loppemarked. Het boek Nordliv was een van de aankopen. Van dit soort boeken kan ik echt genieten. De foto's van fotograaf Birgitta Wolfgang Drejer zijn geweldig. De foto's van de kamers lijken zo uit de huizen te komen die vaak aan bod komen op het blog van Hip en Kleurig. De verhalen zijn van Dorrit Elmquist en zijn in het Deens. Die heb ik niet gelezen, want ik kan geen Deens lezen. Het boek Nordliv is trouwens het tweede deel, Het eerste deel heet Nordlys. Beide boeken zijn naar het Duits vertaald en hebben de titels Nordlicht en Nordlicht 2 gekregen. De verhalen lijken mij zeer interessant. Het zijn namelijk verhalen van de mensen die in de huizen wonen waarvan foto's zijn gemaakt. Naast interieur foto's zijn er ook een aantal recepten in het boek opgenomen. Het boek heeft in ieder geval een plekje gekregen in ons huis.

5 opmerkingen:

 1. Mooi boek en dank je wel voor de linkt-vermelding. Mocht je een recept willen maken, mag je het sturen, dan kan ik het vast voor je vertalen. En sommige huizen kun je misschien wel online vinden, en dan de tekst vertalen via Google.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boek is al weer dertien jaar oud. Hopelijk is er nog wat te vinden. Ik zag dat je het recept al vertaald hebt. Superbedankt hiervoor. Las al wel dat de naam Franstalig lijkt maar dat het toch echt iets Deens is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Fransk vafler. Die gehad en waren heerlijk. Dacht ook dat het wel iets Frans moest zijn maar toch Deens.

   Verwijderen
 2. Fragilité koek
  Bodem: 100 gr hazelnoten, 4 eiwitten, 200 gr poedersuiker
  Eenvoudige moccacrème: 2,5 dl slagroom, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels oploskoffie, ca. 4 dl poedersuiker (aanpassen naar smaak)
  Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een pan.
  Klop de eiwitten stijf en roer de helft van de poedersuiker erdoor.
  Roer nu de andere helft en de hazelnoten erdoor.
  Teken 3 cirkels op bakpapier en verdeel het deeg over de 3 cirkels (gebruik evt. een deegschraper). Gebruik een cakevorm als sjabloon.
  Bak de bodems bij 150 graden gedurende 40 minuten. Ze moeten droog en bros zijn.

  Klop de slagroom en zeef de poedersuiker en oploskoffie erdoor. Zet de crème minstens 1 uur in de koelkast.

  Stapel de bodems en de crème om en om op elkaar. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog eens een leuke vondst. Daar kun je veel wooninspiratie uit halen. En lekkere recepten, zoals ik hierboven zie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen kijken is al mooi. En het recept gaan we zeker een keer proberen. Heerlijk.

   Verwijderen