Google Translate

zaterdag 21 augustus 2021

Svaneholmhus, Agger Tange

Het Svaneholmhus op Agger Tange is een informatiehuis en uitzichtpunt. Svaneholmhus staat vlakbij de afvaart van de ferry naar Thyborøn. Het informatiehuisje gaat open om 6 uur 's morgens en sluit na de laatste vaart Thyborøn - Agger Tange. Svaneholmhus is onbemand maar bevat heel veel informatie over de omgeving. Er is gratis WiFi om de Nationaal Park Thy app te downloaden en een toilet. Je kunt op het dak van Svaneholmhus komen en de zeehonden en vogels spotten met een verrekijker. Een heerlijke plek waar het 's morgens vroeg lekker rustig is en in alle rust een kopje koffie kunt drinken. Meer informatie over Svaneholmhus is te vinden op de websites van Visit Denmark en Waymarking.











2 opmerkingen:

  1. Ook weer zo'n fantastisch voorbeeld van de mooie gebouwen in Denemarken. Van iets noodzakelijks/simpels als een informatievoorziening zo'n geweldig pand maken. Deze wordt opgeslagen voor een volgend bezoek aan DK.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad. Veel informatie, gratis WiFi en een superdeluxe toilet. Bank, tafel, waterkraan met wastafel. En dan ook nog een uitzichtpunt. We zijn een week geweest in de omgeving van Agger Tange maar geen moment verveeld. Wat een geweldige omgeving daar en wat een rust 's morgens en 's avonds. Overdag wat drukker omdat er redelijk wat verkeer van en naar Thyborøn gaat.

      Verwijderen