Google Translate

vrijdag 20 augustus 2021

Thyborøn deel 2

De eerste uitstap naar Thyborøn ging niet echt goed. Een paar dagen later nog een keer geprobeerd en weer met de veerboot over gegaan. Deze keer direct naar het plaatsje gelopen. Dit bleek nog een paar kilometer te zijn. We moesten door de haven lopen. Thyborøn heeft een grote haven met veel bedrijven die wat met de zeevaart te maken hebben. 





Eindelijk in het plaatsje zelf aangekomen. Een paar leuke winkeltjes tegengekomen.



Landschapsschilderijen van Dorthe Lund.







Iskunsten.

Even op het strand geweest.






Vervolgens door het gedeelte gelopen waar veel attracties te vinden zijn zoals het Sea War museum, Jyllandsakvariet, Jutland memorial park en kystcentret Thyborøn. Het Jutland memorial park hebben we bezocht, de rest niet. 
Jyllandsakvariet



Natuurlijk even naar het Sneglehuset gegaan. Helaas lag Sneglehuset aan de andere kant van Thyborøn en we zijn door Thyborøn zelf hier naar toe gegaan. Het plaatsje ziet er niet sfeervol uit. We kwamen wel de kerk tegen. Ik dacht eerst dat het onderstaande gebouw de oude kerk was, maar dit blijkt niet zo te zijn. Het is waarschijnlijk een bijgebouw geweest. De kerk uit 1908 is in 2009 gesloopt en er is een nieuwe kerk gebouwd die in 2011 klaar was. Meer over de geschiedenis van de kerk is hier te vinden. Deze keer geen bezoek aan de kerk gebracht. Te modern.



De onderstaande foto is van de nieuwe kerk.



Hildas Tricotage


Eindelijk aangekomen bij het beroemde Sneglehuset. We hadden niet echt de behoefte om er naar binnen te gaan. Bij het maken van deze post kwam ik via deze post van Stralend Denemarken erachter dat er een strand ligt bij de grote parkeerplaats van Sneglehuset en dat daar rond de 100 bunkers staan. Niet gezien maar had ik wel graag willen zien.




Besloten om weer naar de boot te lopen. Gelukkig via Sneglehuset een andere route gevonden die een stuk korter was dan helemaal weer teruglopen en dan nog eens weer via de haven. Was ook wel nodig want de lucht begon er dreigend uit te zien. Het ging inderdaad regenen en onweren toen we bij de boot waren aangekomen. 


8 opmerkingen:

  1. Mooie foto's. Sneglehuset hebben wij ook gezien, maar dat was vanuit Vejby in 2013. Ook het winkelpand 'Hilda' gezien, toen zat er een genbrug/kringloop in. Nu niet toch, op de foto te zien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even gezocht. We zijn er niet binnen geweest. Geen genbrug meer. Zie https://www.visitdenmark.nl/denemarken/reis-plannen/hildas-tricotage-thyboron-gdk623017. Anders hadden we de winkel zeker wel bezocht.

      Verwijderen
    2. Haha, dat snap ik.
      Nu is het een winkel voor mij, namelijk handwerkwinkel. Alhoewel ik een genbrug ook nooit oversla.

      Verwijderen
    3. Een beetje loppis gevoel krijgen. Lekker struinen door de spullen. Heerlijk. Niet veel gevonden maar wel veel foto's van schilderijen gemaakt.

      Verwijderen
  2. Leuk al die winkeltjes. Ik zag alweer wat spullen waar ik moeilijk aan voorbij zou komen :-) De schilderijen van Dorthe Lund zijn ook bijzonder.
    Jammer dat ze de oude kerk gesloopt hebben. Wij vinden die witte kerkjes van vroeger altijd zo mooi om te zien, die passen gewoon bij het landschap. Wat zullen we zeggen van dat nieuwe kerkgebouw, tja...

    BeantwoordenVerwijderen