Google Translate

donderdag 25 augustus 2022

Hallstad Ängar

We zaten met het huisje in Kinda redelijk dichtbij het plaatsje Rimforsa. Op ongeveer twee kilometer afstand van Rimforsa ligt het natuurreservaat Hallstad Ängar. Het reservaat hoort bij het Natura 2000 netwerk. 

Op de parkeerplaats is het ongeveer driehonderd meter tot de badplaats. We zijn hier helaas niet geweest. Het lag niet op de route van de wandeling en om na de wandeling nog weer zeshonderd meter te lopen was iets teveel van het goede. Het was die dag nogal warm. Op de website van Lindsten Foto staan een aantal mooie foto's van de badplaats. Zoals wel vaker in Zweden is het best wel weer onduidelijk hoe alles in elkaar zit. Vanaf de weg is een bord te zien naar Hallstad Ängar. Hallstad Ängar is een natuurreservaat. Het is een weide die aan het meer Järnlunden ligt. Bij de parkeerplaats is geen pijl te zien naar Hallstad Ängar maar wel naar Borgarmon en Klevberget. Nu ik deze blogpost aan het maken ben, vermoed ik dat de weide te zien is als je naar de badplaats gaat. We wisten dat toen niet en zijn de pijl naar Borgarmon gevolgd.


Borgarmon is een natuurreservaat waarin de berg Borgarmon centraal staat.


De berg Borgarmon rijst vijftig meter boven de vallei uit. Met een houten trap kun je boven op de berg komen. Op de top van de berg zou een oud kasteel uit de ijzertijd gestaan hebben. Het oude kasteel wordt verondersteld ongeveer 1500 jaar oud te zijn. In het noordwesten vind je resten van muren. Vanaf de top van de berg heb je een mooi uitzicht op het meer Järnlunden. Helaas wisten we niet dat er resten van een oud kasteel op de berg aanwezig waren en hebben daarom niet opgelet en dus niets kunnen vinden. 
De wandeling gaat verder naar natuurreservaat Klevberget. Op deze website staan een aantal foto's van Klevberget die men ook wel de kleine Preikestolen van Kinda noemt en men heeft nog gelijk ook. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten