Google Translate

maandag 29 augustus 2022

Isolerad

Filmdetails:
Titel: Isolerad
Regisseurs: Johan Lundborg en Johan Storm 
Verhaal: Johan Lundborg en Johan Storm 
Jaar: 2010
Acteurs: Emil JohnsenYlva GallonPeter Stormare
Duur: 75 minuten
IMDB cijfer: 5,9Samenvatting:
Frank is een eenzame student geneeskunde. Hij is blij met zijn rustige flat, waar hij zich goed kan focussen op zijn komende examens. Als hij de indringende Lotte ontmoet, die boven hem woont, beseft hij echter dat er iets mis is. Iedere keer dat hij zijn flat verlaat is hij doodsbang. De praatzieke conciërge, een vervelend kind, de smoorverliefde Lotte, haar brutale ex-vriend, maar in het bijzonder voor haar nieuwe jaloerse vriend Micke. Frank heeft het idee dat ze allemaal zijn vijand zijn.

De film:
Op Netflix is de film Isolerad te zien. Het gaat om de Noorse student Frank. Hij studeert in Zweden geneeskunde en woont in een flat. Niets aan de hand. Hij is geen geweldige student en is niet erg sociaal, maar hij redt zich totdat hij Lotte ontmoet. Ze wurmt zich in het leven van Frank en vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Frank en kom je als kijker terecht in de wereld van Frank. 

Conclusie:
Een low budget film met een titel die de lading volledig dekt. Frank zat al in een soort van isolement vanwege een stoornis en het isolement wordt sinds de ontmoeting met Lotte steeds erger. De film speelt zich bijna volledig in de flat af en dit verklaart denk ik de Engelstalige titel Corridor.  Men had toch beter de Zweedse titel kunnen aanhouden. Met een titel als Corridor heb je al gauw iets van een horrorfilm die zich afspeelt op een gang. Isolerad is absoluut geen horrorfilm maar heeft alles met psychologie te maken. De meningen over de film waren verdeeld, of het is niets of het is goed. Het is geen film met actie en kabbelt voort zodat het saai overkomt. De spanning is er wel maar dan vooral psychologisch. Hoe gaat Frank het allemaal redden in zijn toestand waarin iedereen als een vijand gezien wordt? 

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten