Google Translate

maandag 19 december 2022

Drenge

Seriedetails:
Titel: Drenge
Regisseur: Jonas Risvig
Verhaal: Jonas Risvig, Sofie Siboni
Jaar: 2022
Acteurs: Viktor HjelmsøSylvester ByderKaroline Hamm
Duur: 7 afleveringen van 25 minuten
IMDB cijfer: 6,1



Samenvatting:
Een groep koorknapen zingt op zondag in de kerk, terwijl ze zich alle andere dagen overgeven aan verboden pleziertjes. Wanneer een van hen op mysterieuze wijze verdrinkt, wordt de groep op de ultieme proef gesteld.

De serie:
Op Viaplay is de Deense serie Boys - Drenge te zien. Het verhaal speelt zich af in de plaats Silkeborg en is losjes gebaseerd op regisseur Johan Risvigs eigen opvoeding in Silkeborg, waar hij zelf het contrast ervoer tussen elk weekend uitgaan met zijn vrienden, op zondagochtend opstaan ​​en hen ontmoeten in de onschuldige kamer van het kerkkoor. Risvig noemt Drenge zijn meest persoonlijke project tot nu toe. In zeven afleveringen van vijfentwintig minuten wordt een compleet verhaal vertelt en gaat over een groep koorknapen die te maken krijgen met de dood van één van de jongens uit het koor. De vriendin van de overleden jongen geloofd niet dat het zelfmoord was en samen met Robin, een ex-gevangene die op voorwaarde vrij is gelaten en terugkeert naar zijn geboorteplaats, proberen ze de dood te onderzoeken. Robin moet dan integreren in de groep en de vraag is of hem dat gaat lukken om het vertrouwen te winnen van Nikolaj, de leider van de jongens. 

Conclusie:
Als eerste de acteur die de rol van Robin speelt. Dat is Sylvester Byder en hij speelde de rol van Kasper in Fred til lands. Ik kende hem niet terug van die rol. Wat een verschil. Het verhaal is erg goed en het acteerwerk is ook goed. Vooral Nikolaj, gespeeld door Viktor Hjelmsø, springt eruit. Grappig detail is dat Leonora elke keer een metal shirt aan heeft. Johan Risvig is op internet ook te zien met metal shirts. Het verhaal is spannend en de band tussen de jongens is ontzettend sterk. Het contrast tussen de zondag en de rest van de week kan niet groter zijn. Mocht je de serie kunnen zien dan is het zeker een aanrader. De soundtrack is hier te beluisteren. 

Naast de titel van de serie is Drenge ook de naam van een band. Geen Deense band maar een Engelse band. Hoe ze aan de bandnaam zijn gekomen is hier te lezen.

Recensies:

1 opmerking: