Google Translate

maandag 13 mei 2013

Wickie und die starken Männer

Filmdetails:
Titel: Wickie und die starken Männer
Regisseur:
Jaar: 2009
Verhaal: 
Acteurs: , en
Duur: 85 minuten
IMDB cijfer: 5,6

Wickie und die starken Männer

Trailer Wickie und die starten Männer

Wickie de Viking. Vroeger vaak naar gekeken en in 2009 is er een film van gemaakt. Een Duitse film nog wel. Wickie de Viking is gebaseerd op een boek geschreven door de Zweed Runer Jonsson. Tussen 1974 en 1979 werd de tekenfilm uitgezonden in Nederland. Hoe ging die ook alweer?

Flake gered deel 1

Flake gered deel 2

Wat zegt Wikipedia hierover?
Wickie is de zoon van Viking hoofdman Halvar en diens vrouw Ylva. Het gezin van Halvar woont in een dorp met de andere Vikingen van Flake. De namen van deze andere Vikingen zijn grotendeels onbekend op een paar uitzonderingen na. Dit zijn Helar, musicus en dichter Lars, de oude Bengt, de dikke Oele en de eeuwig ruziemakende Knud en Sven. Andere personages die bij naam worden genoemd zijn Ylvi, Wickie's beste vriendinnetje, en Gilby, de stoere jongen die Wickie vaak als zijn grote rivaal ziet. Zowel Ylvi als Gilby spreken viking hoofdman Halvar consequent aan met 'oom'. Het is echter niet bekend of zij ook daadwerkelijk familie zijn. Hagar de Verschrikkelijke, een vikingpiraat, is de vaste tegenstander van Wickie en zijn vader.

Ik heb de Duitse versie gezien. In Nederland is de film in 2010 uitgekomen als Wickie de Viking. Ik moet zeggen dat de film best wel leuk was. De karakters lijken erg veel op de karakters in de tekenfilm. Er zijn zelfs een aantal overeenkomsten met de film Erik the Viking. Verder volgt de film de tekenfilm. Ik hen een aantal Youtube filmpjes bekeken en je ziet dan bv de verschrikkelijke Sven. De Sven in de film lijkt dan erg veel op de Sven in de tekenfilm. Mooi gedaan.

Ik zag ook dat deel 2 al uit is en die film heet Wickie auf großer Fahrt, in het Nederlands Wickie en de schat van de Goden. Die ga ik zeer zeker kijken. Hieronder een aantal foto's van de acteurs. Op de foto's kun je goed zien dat ze erg op de karakters uit de tekenfilm lijken.Deze afbeelding komt uit de 2e film

Leuke film om te kijken en moest echt een paar keer lachen. Erg leuk en hopen dat het 2e deel net zo leuk is.

3 opmerkingen:

  1. Ha, leuk om weer even een stukje tekenfilm terug te zien.
    Film zal ook spannend zijn.
    Groetjes, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dit. Ik herken het nog van ''vroeger'' en ik heb de film in de bioscoop gezien destijds. :-)

    BeantwoordenVerwijderen