Google Translate

zondag 23 maart 2014

300

De 300e blogpost op Blogzweden. Begonnen met de eerste blogpost Viking graven Sollerön op vrijdag 2 september 2011. Nu 2,5 jaar later nummer 300. 300 doet me denken aan de comicserie 300 van Frank Miller. Frank Miller, een geweldige schrijver en tekenaar. Naast de serie 300 tevens bekend van de comicserie Sin City. Beide series zijn verfilmd. Informatie over de 300 film is hier te vinden en informatie over de Sin City film hier.

300
Nooit gedacht dat ik zo lang zou bloggen over Scandinavië. Voor de statistieken hoef ik het niet te doen. Per dag zijn er gemiddeld zo'n 50 bezoekers per dag volgens Google Analytics. De gemiddelde bezoekduur is bijna 2 minuten. De hoeveelheid tijd die in sommige blogposten gaat zitten weegt niet op tegen de 2 minuten bezoekduur. Ik heb het vaker gezegd dat ik het vooral voor mezelf doe om een soort kenniskast op te bouwen over Scandinavië. De plekken waar we geweest zijn, de films die ik bekeken heb en de boeken die ik gelezen heb. Altijd handig voor later en natuurlijk is het mooi meegenomen dat ik veel mensen via dit blog heb leren kennen.

Voor deze blogpost zat ik lang te denken aan een Give Away actie. Ik heb eigenlijk nooit een Give Away actie op het blog gedaan. Wel een keer geschreven vanwege een Liebster award, maar nooit een Give Away. Nu is het dan zover en toen ik schreef over het boek Padjelanta van Anton Quintana kreeg ik van Gonny de opmerking dat het boek niet bij Bol.com leverbaar was en na een zoektocht op internet was het boek maar op twee plekken te bestellen. Dit bracht me op het idee om dit boek als Give Away beschikbaar te stellen. Dus de Give Away is het tweedehands boek Padjelanta, een verhaal over Zweeds Lapland.


Wat staat er tegenover? Niet veel. Geen link op een blog of zoiets, maar wel een reactie over dit blog. Slecht, goed, negatief, positief, nix aan enzovoorts. Reacties kunnen tot 30 maart 2014 worden ingezonden. Ik stuur het boek op naar iemand die gereageerd heeft. Dit is geheel willekeurig.

Bedankt aan iedereen die het zo lang heeft volgehouden met Blogzweden :-).

11 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, wat een mooi getal! En ga vooral zo door alsjeblieft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 300! Geweldig, toch? Een behoorlijke prestatie, vooral omdat je altijd alles tot in de puntjes uitzoekt en dat kost tijd. Dan moet ik nog even doorgaan met bloggen wil ik nr. 300 schrijven. Ik was al blij dat ik een paar weken geleden de 100e blogpost bereikt had.
  Ik hoop dat je nog lang over Zweden en alles wat met het noorden te maken heeft blijft bloggen en, ja, je moet er gewoon zelf plezier in hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk ook een reactie van mij als trouwe lezer, het was niet moeilijk om vol te houden bij Blogzweden :-). En je weet dat je met je eerste blogpost mijn interesse al wekte, al kenden we elkaar natuurlijk nog niet. Het boek heb ik nog niet kunnen bemachtigen, dus wie weet.
  Nou Hans, er komt vast nog genoeg stof voorbij voor je om over te bloggen. Succes!
  Groetjes van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Hans, 300 posts! En over mijn favoriete land, Zweden. Altijd interessant om te lezen dus en daardoor kom ik weer op het spoor van dingen die ik gemist heb zoals leuke muziek. Ik hoop dat je nog wel even doorgaat tot de 1000...
  Groet Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En andersom ook. Zo ontdek je steeds meer muziek. 1000 is wel heel erg positief ingesteld. Eerst maar de 500.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel te laat maar alsnog gefeliciteerd met je 300e blogpost.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen