Google Translate

zaterdag 8 maart 2014

Vakantie 2014

Het is maart 2014 en de vakantie voor 2014 is een maandje geleden geboekt. Het was een heel gepuzzel weer. Dit jaar weer eens iets nieuws en dat is Zuid Zweden en Denemarken. Zuid Zweden en Denemarken is duur in vergelijking met Midden Zweden en Noord Zweden. We blijven rondtrekken, maar niet meer op zoveel plaatsen als de afgelopen twee jaar.Vier plaatsen deze keer. De reis is hieronder te zien.


Er zit één voor ons bekende plaats in en dat is Håverud. Deze keuze had puur met de kosten te maken. Het was de bedoeling om naar Grebbestad te gaan, maar de kosten hiervan waren te hoog. Håverud ligt zo'n 100 km van Grebbestad, die afstand is nog wel te overzien.

Veel nieuwe dingen dus voor ons. Stockholm, Öland, Denemarken, de oostkust en de westkust. Genoeg te zien. De komende maanden eens kijken welke leuke plekken er allemaal te zien zijn. Het blog van Zuid Zweden specialist Hej Tjorven maar eens goed doorzoeken :-). 

Als iemand nog tips heeft, ik hoor ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Hans, zuid Zweden is ook echt mooi. Zou in ieder geval Kopenhagen en/of Stockholm gaan bekijken. Geweldige steden en erg relaxt. Je kunt met je auto gewoon naar het centrum rijden want het verkeer is erg rustig voor Nederlandse begrippen. In Stockholm parkeerden wij naast het gemeentehuis voor een habbekrats. Erg de moeite waard deze stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jan, Stockholm zat in de planning (3 dagen met Stockholm card). Kopenhagen is inderdaad een goed idee, ligt dichtbij waar we zijn. Öland gaan we ook heen. De rest nog een beetje uitzoeken.

   Verwijderen
 2. Rijden jullie van C direct door naar D? Of doen jullie daar een paar dagen over? En rijden jullie met een caravan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We rijden van C direct door naar D. Ongeveer 6 uur rijden. Dat is goed te doen. We hebben geen caravan, dus met de auto.

   Verwijderen
 3. Altijd leuk werk dat van tevoren uitzoeken van bezienswaardigheden. Grebbestad zijn wij ruim tien jaar geleden geweest. Toen vonden wij dat een erg leuk plaatsje. Of het nu nog zo is weet ik niet. Er waren veel gezellige winkeltjes te vinden met allerlei op de zee en visserij afgestemde koopwaar. Je kon er heerlijk langs de kade slenteren waar ook nog (vis)winkeltjes en kleine eetgelegenheden te vinden waren. Als je geluk hebt wordt de visvangst net binnengebracht of ligt er een mooi zeilschip. De sfeer was in ieder geval erg goed. Wij verbleven toen op een camping in Hamburgsund waar ook een klein strand was. Al met al een omgeving waar je echt een vakantiegevoel van kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen