Google Translate

dinsdag 11 maart 2014

Arvidsjaur Hembygdsmuseet Gamla Prästgården

Arvidsjaur heeft zijn eigen hembygdsgård. We zijn er in de zomer van 2013 even geweest. Helaas zat alles dicht, dus alleen maar even gekeken. Meer informatie over de hembygdsgård is te vinden op de officiële website.Winkel
De winkel zat om 16:30 uur dicht. We waren er iets later.

Openingstijden
Bij de hembygdsgård was een Kulturstig aanwezig. Deze wandeling brengt je langs verschillende informatieborden. De tekst is niet te lezen op de foto's van de informatieborden. Mocht iemand interesse hebben in de tekst die erop staat, geef dat even aan, dan kan ik ze op een andere plek zetten (bv Dropbox). De ruimte bij Google is niet onbeperkt voor grote foto's.

Informatieborden


In deze blogpost heb ik het gehad over de tweede kerk van Arvidsjaur. De eerste kerk was van 1704 en niemand weet eigenlijk hoe die eruit zag. Op het onderstaande informatiebord staat de informatie wat men weet van die kerk.


De omheining is te zien zodat je een idee hebt hoe groot de eerste kerk ongeveer was. De eerste kerk had plek voor 150 mensen.


Bij de hembygdsgård was een grillplaats aan een meer aanwezig.Bij de hembygdsgård stond het onderstaande huisje. Volgens het bordje op het huis heet het Lill Stugan - Arvidsjaur äldsta hus. Over dit huis is niet veel te vinden.

Lill Stugan - Arvidsjaur äldsta hus

Äldsta hus van binnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten