Google Translate

dinsdag 18 maart 2014

Jottes konstglashytta

Blogpost 297. Nummer 300 nadert. De 300e blogpost wordt eindelijk een Give Away post. Ik heb er lang over nagedacht, maar weet nu wat de Give Away gaat worden. Maar dat is blogpost 300, nu eerst 297.

Op de laatste dag van de vakantie in 2013 waren we in de buurt van Siljansnäs. Langs de weg stond de onderstaande glashytta. Er was niet veel te doen. De deur zat dicht en het zag er nogal oud en vervallen uit.Uithangbord

De ingang
De eigenaar had ons blijkbaar in de gaten, want hij riep iets vanuit het huis erachter. Even later kwam hij aanzetten en deed de deur open. We waren gelijk in de werkplaats waar wat beelden stonden. De beelden waren allemaal afgeprijsd. Hij ging er namelijk mee stoppen en alles moest weg. We hebben een aantal beelden gehaald van onze laatste Zweedse kronen.Zelfs de kassa is te koop.


Erg jammer dat de beste man ermee gestopt is. In dit soort werkplaatsen/winkeltjes vermaak ik me best met de camera. Ik heb op internet gezocht of er informatie over Jottes konstglashytta te vinden is en kwam alleen deze link tegen.

Hieronder is het zwaantje te zien wat we gekocht hebben.


10 opmerkingen:

 1. Zeker jammer dat hij zou gaan stoppen! Leuk dat hij jullie opendeed en dat je nog iets kon kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn inderdaad de leukste winkels. Soms voel ik me wel een beetje bezwaard als er dan echt alleen maar rommel ligt en dan in de verwachtingsvolle ogen van de eigenaar kijk. Je zwaan is leuk. Zelf sparen wij vogeltjes. Van glas. Dus het is altijd een sport om de loppissen af te gaan en de antiekwinkeltjes om te zien of we ergens nog een exemplaar kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben nog meer gekocht. Het was erg goedkoop omdat hij ermee stopte, maar dat staat bij overige familie.

   Verwijderen
 3. Ha, dat hebben jullie dus ook, dat je ergens bent en dat het dan gesloten is. Hebben wij ook regelmatig tijdens onze vakanties. En inderdaad, als je geluk hebt, word je opgemerkt door iemand en openen ze de deur voor je. Dat is nou juist zo leuk, dat ze die moeite voor je nemen. Dan durf je, zoals Anna Marie hierboven noemde, bijna niet met lege handen naar buiten te gaan.

  De 300e blogpost een Give Away post, spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij deze beste man hebben we best wel veel gehaald. Zelfs de apparatuur was te koop. Van de Give Away niet teveel voorstellen hoor. Het is een kleinigheidje.

   Verwijderen
 4. Nou, die kassa had ik best willen hebben, leuk. En zeker leuk als een eigenaar de winkel toch nog even open doet. Wij hebben dat inderdaad ook vaak gehad met een loppis. Lampen aan, deuren open en als je dan binnen staat.... niets van je gading.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hebben we nog niet vaak gehad. Meestal is er wel wat te vinden. Moet er eerder een stop op zetten :-).

   Verwijderen
 5. Daar zullen we misschien wel langsgereden zijn, maar het zegt me niets. Leuk dat je dit nog hebt kunnen zien en wat glaswerk hebt gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen