Google Translate

zondag 30 maart 2014

Uitslag give away en Helvetesfallet

Als eerste de uitslag van de give away naar aanleiding van de 300e blogpost vorige week. Er waren vier reacties op de blogpost, dus de kans op het Padjelanta boek was 25%.


Ouderwets lootjes gemaakt en het boek gaat naar Gonny. Gonny, zou je je adres even kunnen mailen, dan stuur ik het boekje op. We komen namelijk aankomende zomer niet door Lapland om het langs te brengen.

Verder met de blogpost. In Noorwegen hadden we de Helvete (hel) gezien, maar Zweden heeft Helvetesfallet. Helvetesfallet ligt zo'n 25 km van Orsa. We waren al vaker in Orsa geweest, maar nog niet naar Helvetesfallet geweest. Via deze blogpost van Hej Tjorven aan de tip gekomen. Helvetesfallet is een canyon ontstaan door de rivier Ämån. De rotswanden zijn zo'n 30 meter hoog.


Het is een eindje lopen om bij de brug te komen die je naar de overkant van de rivier brengt.

De weg naar Helvetesfallet is mooi. Het leek wel wat op de omgeving van de Brattforsen wandeling. Aan het einde van het pad zie je brug over de rivier.5 opmerkingen:

 1. Ik ben erg blij dat ik het boek van je give away heb gewonnen Hans! Echt aan me besteed en ik verheug me er op het te lezen. Dank je wel! Ik zal je straks even mailen.
  Helvetesfallet is indrukwekkend en mooi. Lijkt sterk op Hällingsåfallet hier in de noordelijke helft van Jämtland, die ook in een kloof valt. Een bezoek kan ik dan ook zeer aanbevelen aan een ieder die in deze omgeving op vakantie komt. Er is ook veel over te vinden op internet en ik schreef er ooit over op m'n blog http://lappland-aventyret.blogspot.se/2010/08/gaddede-en-hallingsafallet.html
  Wie weet komen we ooit eens in de buurt van Helvetesfallet, maar eerst wil ik hier "boven" eigenlijk nog zoveel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Staat genoteerd :-). Mochten we weer een keer in de buurt zijn....

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Gonny, met het winnen van het boek! Helaas gaan wij deze zomer ook niet naar Lapland, anders had ik het boek wel in naam van Hans willen bezorgen :-)

  Wat is Helvetesfallet mooi, Hans. We zijn wel eens in Orsa geweest, maar dit is nieuw voor ons. Op de things-to-do lijst, voor ooit...

  BeantwoordenVerwijderen