Google Translate

dinsdag 27 mei 2014

Remsgården

Zo'n 15 kilometer buiten Sveg ligt het dorpje Remmet. Hier staat Remsgården, een oude boerderij. Remsgården werd waarschijnlijk aangelegd door Finse immigranten in de jaren 1600. De huidige gebouwen die er nog staan zijn afkomstig uit 1700, de oudste is uit 1714 en het hoofdgebouw uit het midden van de jaren 1700. Het hoofdgebouw bevat prachtige wand- en plafondschilderingen uit 1774. We kwamen er laat aan en het hoofdgebouw zat helaas dicht. Gelukkig liep er nog iemand bij het huis wat bij de boerderij stond. Hij had geklust en was bezig met opruimen om daarna te vertrekken. We hebben gevraagd of we binnen konden kijken en de beste man pakte de sleutel en liet ons binnen en nam de tijd en gaf uitgebreid uitleg over de boerderij. Geweldige man, de plafond- en wandschilderingen waren fantastisch en hadden we niet graag willen missen.

Op de website van Länsstyrelsen Jämtlands Län is wat meer informatie over Remsgården te lezen. Hieronder de foto's. Ben je in de buurt van Sveg, dan is Remsgården echt de moeite waard.Op de Flickr website van Hans van der Boom zijn ook nog een aantal mooie foto's van Remsgården te zien en als laatste nog een Youtube filmpje met foto's.


3 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend mooi interieur! Deze boerderij moet we zéker onthouden, mochten we een keer in de buurt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan verdiepen we ons eerst wel in de openingstijden en zorgen we ervoor dat we op tijd zijn :-) Maar in het voorseizoen, de tijd dat wij reizen, zit je helaas nog wel eens aan beperkte openingstijden vast.

    BeantwoordenVerwijderen