Google Translate

dinsdag 13 mei 2014

Hälsingegård Ystegårn + boekverloting

Mocht er nog iemand interesse hebben in het boek Als de vorst haar geesel zwaait, het is nog mogelijk om mee te doen met de verloting in deze blogpost.

Hälsingland staat bekend om zijn grote, met traditioneel houtsnijwerk versierde boerderijen (hälsingegårdar) en we kwamen in Hillsta Hälsingegård Ystegårn tegen. Alle gebouwen werden gerenoveerd tussen 1965 en 1977 met de bedoeling het karakter van de vroege jaren 1800 te laten herbeleven. De boerderij werd uitgeroepen tot een monumentaal pand in 1999 na verdere renovatie. Hieronder de foto's van ons bezoek aan Ystegårn. 

En zoals we al vaker hebben gehad, bleek Ystegårn meer te bevatten dan wat hierboven te zien is. Op deze website kwam ik de onderstaande tekening tegen en we hadden alleen het pad van de parkeerplaats gehad. Het was niet helemaal duidelijk dat er een vierkant van gebouwen aanwezig was en je op de binnenplaats kon komen. Ach ja, dat is het leuke van blogposten erover schrijven. Je komt erachter wat er nog meer aanwezig is :-).

Plattegrond
Het blijkt dat je tijdens de zomermaanden ook naar binnen kunt. Ik heb twee foto's van internet hieronder opgenomen. 
Schuur

Woonkamer
Erg jammer dat we niet naar binnen zijn geweest, maar wie weet de volgende keer. We komen er vast nog wel een keer in de buurt. Meer informatie over hälsingegård Ystegårn is te vinden op de officiële website van Ystegårn en hun Facebook pagina.

2 opmerkingen:

 1. Mooi zo'n oude boerderij! Inderdaad jammer dat jullie niet binnen zijn geweest.
  Het komt ons bekend voor dat je er later achter komt dat er nog meer te zien was. Ik vind dat altijd balen, om het zo maar eens te zeggen ;-) Vooral als je niet weet of je er ooit nog weer een keer in de buurt komt. Maar zo te lezen gaan jullie nog een keer voor de herkansing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt wel balen. Je kunt het voorkomen door heel goed voorbereid op weg te gaan, maar dan mis je wel de dingen die je spontaan tegenkomt en dat is nu één van de dingen die Scandinavië mooi maakt. Het leuke is dat je er pas achterkomt als je thuis het gaat uitzoeken. Komen we in de toekomst weer in de buurt, dan gaan we nog een keer er heen en dan zien we de rest.

   Verwijderen