Google Translate

woensdag 25 februari 2015

Det grovmaskiga nätet - Van Veeteren

Filmdetails:
Titel: Det grovmaskiga nätet
Regisseur: Martin Asphaug
Schrijvers: Ulf Ryberg (screenplay), Håkan Nesser (novel)
Acteurs: Sven Wollter, Samuel Fröler, Camilla Strøm-Henriksen
Jaar: 2000
Duur: 176 minuten
IMDB cijfer: 6,6


Een paar weken geleden heb ik het boek Het grofmazige net van Håkan Nesser gelezen. De blogpost over dat boek is hier terug te lezen. Voor het verhaal kan je die blogpost ook lezen. Ik was in die blogpost benieuwd naar de verfilming en alzo geschiedde.

Het verhaal is opgedeeld in twee afleveringen van anderhalf uur. De serie is bijna gelijk aan het boek. Het eerste deel van anderhalf uur gaat volledig over Jan Mille en de moord op zijn vrouw. Dit deel duurt veel te lang. Dat had echt wel korter gemogen. Het tweede deel gaat over het onderzoek en dit deel was gelukkig wel goed. De rol van Van Veeteren is mooi en menselijk neergezet door Sven WollterClaes Ljungmark als Münster was geweldig. Opvallend was dat er geen enkele plaats werd genoemd in de film, dus ook geen Maardam. Op zich een goede beslissing want de film is opgenomen in Karlskrona in Blekinge län.


Heerlijke slome film waarvan het eerste deel flink ingekort had mogen worden. Veel van het boek is herkenbaar, maar sommige gedeeltes komen niet bekend voor zoals de scene waar Van Veeteren een politieagent neerslaat. Zo zijn er wel meer dingen die anders waren dan het boek. Gelukkig ontbreekt de tandenstoker niet :-). Ik ga zeker de andere series over Van Veeteren bekijken, maar ga wel eerst de boeken lezen.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten