Google Translate

dinsdag 10 februari 2015

Flukt

Filmdetails:
Titel: Flukt
Regisseur: Roar Uthaug
Schrijver: Thomas Moldestad
Jaar: 2012
Spelers: Isabel Christine Andreasen, Ingrid Bolsø Berdal, Kristian Espedal
Duur: 78 minuten
IMDB cijfer: 6,0


Samenvatting:
Tien jaar nadat de Zwarte Dood (een epidemie die tussen 1346 en 1351 in Europa woedde) het land heeft geteisterd, gaat een arme familie op zoek naar betere levensomstandigheden. Op een verlaten bergpas worden ze aangevallen door een bende meedogenloze bandieten. Ze sparen alleen het leven van de 19-jarige Signe. Ze wordt gevangen genomen en meegenomen naar het kamp. Hier komt ze erachter dat haar een erger lot staat te wachten dan de dood, en de enige oplossing is om te ontsnappen...


Flukt is een film van de regisseur Roar Uthaug. Hij had al eerder Fritt Vilt geregisseerd. In de Fritt Vilt serie speelde Ingrid Bolsø Berdal de hoofdrol en in Flukt is ze ook weer aanwezig als de meedogenloze Dagmar. Al met al een goede reden om Flukt te bekijken. Het verhaal stelt weinig voor. Het speelt zich af in Noorwegen in 1363 en Signe wordt gevangen genomen. De reden voor de gevangenname is verrassend. Wat volgt is de vlucht (Flukt) van Signe. Het levert een spannende film op met schitterende beelden. De rol van Dagmar wordt zeer geloofwaardig gespeeld door Ingrid Bolsø Berdal. Een eng persoon. Hieronder wat beelden uit de film:Dagmar

Tijdens de film kwam me een acteur wel heel erg bekend voor en wel Grim. Hij leek wel heel veel op Gaahl van de bands Wardruna, Gorgoroth en God Seed. Na de film gekeken bij IMDB of hij het inderdaad was en het bleek hem inderdaad te zijn.

Gaahl / Kristian Espedal
Gaahl is niet de enige van Wardruna die meegewerkt heeft aan de film. Ook Einar Kvitrafn Selvik staat op de aftiteling en hij heeft de middeleeuwse instrumenten voor zijn rekening genomen.

Einar Kvitrafn Selvik
Meer informatie over Wardruna is te vinden in de blogposten over de Vikings serie:
- Vikings seizoen 1
- Vikings seizoen 2

De band Bendik verzorgt met het goede nummer Aldri de aftiteling. Het nummer is hieronder te beluisteren met beelden uit de film.Recensies:
- Moviemeter
- Horrorbug
- FM
- The Quietus (interview Gaahl)
- Opium
- Nordic DVD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten