Google Translate

zondag 12 april 2015

Kanaal boottocht Kopenhagen

Toen we in Kopenhagen waren, hebben we een rondvaart via Canal Tours gemaakt in de onderstaande boot.

De rondvaartboot.
Er zijn meer rondvaarten aanwezig. Volgens mij hadden we de onderstaande route. 

De route.
Minpunt was de beste man die aan het vertellen was. Hij vertelde alles in ik weet niet hoeveel talen. Dat is wel even vol te houden, maar na een kwartier of zo volg je hem niet meer. De kinderen vonden de tour in ieder geval vreselijk saai. Zelf vonden we het wel leuk om Kopenhagen via het water te zien. Volgende keer oordopjes meenemen. Hieronder de foto's van de boottocht. Ik kon niet bij alle foto's de informatie vinden wat het nu was. Bij de zoektocht kwam ik deze interessante website tegen met een index van toeristische plekken.

Børsen.


Dansk Arkitektur center. Zie ook blogpost op Hip en Kleurig.
Operahuset.
Holmen.
Holmen.
We hebben in ieder geval de achterkant van het beeld De kleine zeemeermin gezien :-).

De kleine zeemeermin.


Vor Frelsers Kirke.
The Black Diamond.
Kongernes Lapidarium.

De Danske sukkerfabrikker.
Een verkorte versie van de tour is te zien op het onderstaande Youtube filmpje.

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen,
  je schrijft dat je niet overal de naam van kon ontdekken, dat is inderdaad soms wel lastig. Op de 6e foto zie je het Dansk Arkitektur center, http://www.dac.dk/, een geweldig museum/winkel. In 2014 waren wij daar, en hebben onze lunch gebruikt in hun café, in de glazen uitbouw die je ziet op de foto.
  Op mijn blog heb ik er ook over geschreven: http://hipenkleurig.blogspot.nl/2014/10/dansk-arkitektur-center.html.
  Fijne zondag, groeten van Jeanette.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jeanette, bedankt voor je toelichting. Ik heb je informatie toegevoegd aan de blogpost. Ik zag net een aantal van je blogposten over Zweden en Denemarken :-).

   Verwijderen
 2. Dat is wel een leuke rondvaart in zo'n open boot, je hebt goed uitzicht. Er is veel te zien. Ik zal de link nog doorgeven aan mijn dochter, zij gaat er een dag naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat ik helemaal niets meer mee kreeg van de gids moest ik alles thuis uitzoeken en dat heeft wel wat tijd gekost :-).

   Verwijderen
 3. Mooi! Veel bekende plekken. Wij zijn voor 1 dag in Kopenhagen geweest in 2011. Eigenlijk veel te kort, er is zoveel te zien. We hebben de boottocht overwogen, maar toch niet gedaan. Voor een volgende keer, met oordoppen ;) Ik vond het wel een te gekke stad. Heerlijk relaxed sfeertje, of lag dat aan onszelf :) We hebben wel de Vor Frelsers Kirke beklommen, zeker de moeite waard, het laatste stuk gaat buitenom, mooi uitzicht. Fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na alles opgezocht te hebben, is 1 dag inderdaad veel te kort om alles te bekijken. Ik had graag wat meer willen zien, maar de tijd is zo verdwenen :-(. Volgende keer weer andere dingen bekijken toch?

   Verwijderen
 4. Hey, weet je toevallig of honden toegelaten worden op de boot?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even gezocht en bij Stromma kan het wel. Zie https://www.stromma.com/en-dk/copenhagen/customer-service-contact/faq/. Gewoon even vragen van te voren.

   Verwijderen