Google Translate

zondag 26 april 2015

Scandinavië-XL 2015 Outdoor editie

Gisteren zijn we naar de outdoor editie van Scandinavië-XL op Kasteel Groeneveld in Baarn geweest. Dit is de eerste outdoor editie van Scandinavië-XL. De blogposten van de indoor editie van 2013 is hier terug te vinden en die van 2014 hier.

Het Kasteel Groeneveld.
Het was deze keer interessant om kaarten vooraf te bestellen. Je kon onder andere boeken van Camilla Läckberg, Samuel Bjørk en fotograaf Theo Bosboom winnen. Helaas niet gewonnen. Het fotoboek over IJsland van Theo Bosboom leek me erg interessant. Het was de bedoeling om de schrijver Samuel Bjørk naar Baarn te halen, maar dat is helaas niet gelukt. Wel waren er workshops en lezingen. De fotolezing IJsland van Tineke Jorissen-Wedzinga hebben we helaas gemist. Die begon al om 10:00 uur. We hebben nog wel een stukje meegepikt van de documentaire The spoon, the bowl and the knife over de Zweedse ambachtsman Wille Sundqvist. Deze documentaire is via een Kickstarter project tot stand gekomen. Meer info is te vinden op deze Facebook pagina.

Muziek was er van het Scandinavisch Koor. In dit koor zingen onder andere Tineke Jorissen-Wedzinga en haar man Marcel Jorissen. Na vandaag ben ik eigenlijk wel benieuwd naar meer informatie over Tineke. Op de website van Misdaadromans is een interview met Tineke te lezen.

Het Scandinavisch Koor.
Het Scandinavisch Koor.

De lezing over Skansen, weer van Tineke, hebben we wel gevolgd. Leuk om haar verhaal te horen en de foto's van Tineke en Marcel te zien. Leuk feit was dat ze er al vijftien keer zijn geweest, maar nog geen één keer in het Akvariet gedeelte. Leuke lezing. Vooral omdat we er de afgelopen zomer er zelf zijn geweest.

Skansen.


De locatie was mooi.
Désiré Kollen
Gerrit Jan Zwier
Zoals altijd bij dit soort markten was Gerrit Jan Zwier ook weer aanwezig. We hebben zijn nieuwste boek Er gaat niets boven Zweden gekocht.

Uit 't Noorden
Scandinavië-XS


We hebben ook even het centrum van Baarn bezocht. Baarn heeft een leuk centrum met mooie winkeltjes. De mooiste staan op de foto's hieronder:

Koffiewinkel
Boekhandel

Na deze dag ben ik weer een aantal boeken (negen) rijker :-). 

19 opmerkingen:

 1. Wat een boeken weer Hans! :-) Inderdaad een schitterende locatie.
  Goeie zondag verder en een gezellige Koningsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit keer zitten er een aantal Zweedse boeken bij. Jullie ook nog een fijne zondag.

   Verwijderen
 2. Dat lijkt me een hele leuke markt.
  Was graag gegaan, maar kon het niet redden.
  En nieuwe boeken, altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De omgeving ziet er inderdaad mooi uit, wat ik op de foto's zie. Ik heb overwogen om te gaan, maar vond de beurzen van de afgelopen twee najaren nogal tegenvallen. Het boek Iceland Pure is inderdaad heel mooi. Ik heb al eens ergens een blik in mogen werpen. Maar goed, zelf zou ik ook nogal graag die kant op gaan, ben sowieso fan van IJslandse natuur, wat ik op verschillende foto's heb gezien.

  Ik ben benieuwd welke boeken je allemaal hebt gekocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, altijd weer leuk om een dagje uit te zijn. IJsland is leuk, maar je moet dan eigenlijk met het vliegtuig en daar ga ik echt niet inzitten :-).

   De boeken: Gerrit Jan Zwier, Ida Jessen, Linde Hagerup, Stig Dagerman en Lotte en Søren Hammer. Tevens een aantal Zweedse boeken van Barbara Voors, Torgny Lingren, Viveca Sundvall en Mårten Sandén.

   Vandaag staat de boekenkraam met oude Scandinavische boeken. Gelukkig was deze er op zaterdag niet :-). Er stonden nog genoeg leuke andere boeken. Kon ze met moeite laten staan............

   Verwijderen
  2. IJsland is ook met de auto te doen. Je moet er dan wel iets langer voor uittrekken. De boot vertrekt vanuit Hirtshals in Noord-Denemarken, via de Faerøer Eilanden naar Seyðisfjørður in IJsland. Je bent een paar dagen onderweg, maar dan hoef je niet met de vlieger (ook niet mijn favoriete bezigheid, dus ik overweeg echt met de boot te gaan :) ) Hoop er toch in de aankomende twee jaar eindelijk eens te komen, want het staat al jaren hoog op mijn wensenlijstje!

   Ah, veel boeken van Scandinavische auteurs zo te zien. En Gerrit Jan Zwier blijft gewoon goed!

   Verwijderen
  3. Dan ben ik heel benieuwd hoe het met de auto en boot gaat. Ik heb wel eens gelezen dat je op IJsland een terreinwagen moet hebben als je van de hoofdweg af gaat.

   Verwijderen
 4. Leuke blog, Hans. En prachtige locatie.

  Het geeft altijd een goed gevoel om boeken te scoren. Dat heb ik tenminste wel. En dan ook nog negen boeken! Je boekenlijst wordt in ieder geval weer goed aangevuld :-)

  Lijken me leuke winkeltjes daar in Baarn. Vooral het boekenwinkeltje ;-) Hoewel de koffiewinkel er ook erg mooi uitziet.

  Jammer dat het ons dit keer niet lukte om Scandinavië-XL te bezoeken. Hopelijk een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Baarn vond ik zelfs leuk :-). We waren er nog nooit geweest. Het zag er zelfs wat Zweeds uit. Mooi plaatsje. Hopen dat jullie de volgende keer wel kunnen.

   Verwijderen
 5. Leuke schok van herkenning, het park dan. Heeft een zomer lang een beeld van mij gedreven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/10426158_295778563928617_4055764897762185725_n.jpg?oh=dbfb4b2fe7f989cc8d4660f0586e3d17&oe=55E02405

   Verwijderen
 6. Mooie locatie voor Scandinavië XL. Fijn dat je weer een aantal boeken hebt kunnen kopen. Ik heb hier trouwens nog een paar leuke linkjes naar films over IJsland. Ik wist niet dat je vliegangst had. Dat is jammer want de beelden zijn zo mooi dat je er meteen naartoe zou willen. Fijne Koningsdag,

  http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2288060/Island---Das-Tor-zur-Anderswelt#/beitrag/video/2288060/Island---Das-Tor-zur-Anderswelt

  http://www.ardmediathek.de/tv/Reisen/Island-Europas-sch%C3%B6nster-Norden/hr-fernsehen/Video?documentId=21852194&bcastId=18910908

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2370038/Das-Caf%25C3%25A9-am-Island-Fjord#/beitrag/video/2370038/Das-Caf%C3%A9-am-Island-Fjord

   Verwijderen
  2. Het is niet echt vliegangst, maar bang dat de oren het begeven. Noorwegen is al een beproeving op zich met die hoge bergen. Je kunt er trouwens ook met de boot naar IJsland. Voorlopig gaan we er niet naar toe. Er is nog genoeg te zien in het noorden.

   Verwijderen
 7. Klinkt goed en ziet er leuk uit, wij waren helaas verhinderd, ik had er eigenlijk wel heen gewild, volgend jaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat in november 2015 er opnieuw een indoor versie wordt gehouden.

   Verwijderen