Google Translate

vrijdag 18 maart 2016

Fokstugu

In Noorwegen tussen Dombås en Hjerkinn zijn we even gestopt bij Fokstugu. Fokstugu ligt op de route van de Pilegrimsleden en het gaat dan eigenlijk om Fokstugu Fjellstue. Op de onderstaande foto zie je in de verte de fjellstue. Daar zijn we niet geweest. Wel in het gebied aan de overkant.Hier is nog een mooie foto van Fokstugu te zien en hier Noorse informatie over Fokstua.

5 opmerkingen:

 1. Mooi gebied, wij zijn er ook eens geweest en hebben de wandeling erdoorheen gedaan in de hoop elanden te zien, maar helaas. Die zagen we wel langs de snelweg, vlakbij Oslo... dat verwacht je dan weer niet. Zijn jullie ook bij Hjerkinn Fjellstue, aan de overkant de bergen in gelopen? Daar kun je de muskusossen zien, dat zijn echt fantastische beesten, wel uit de buurt blijven, want ze kunnen aanvallen als je te dichtbij komt. Wij hebben de tocht naar de berghut Reinheim gelopen, daar geslapen en de volgende dag weer terg. Dat is echt prachtig. Dat hebben we inmiddels twee keer gedaan. Ook de Snohetta beklimmen is zeer de moeite waard, lange klim, maar wel goed te doen. De militaire tolweg naar de voet van de berg is al de moeite waard, alsof je door een maanlandschap rijdt. Deze streek is een van mijn favorieten in Noorwegen. Zozeer, dat ik zelfs kan zeggen dat het echt een plekje in mijn hart heeft, zou nog sentimenteel worden ook ;) Zulke mooie herinneringen aan deze plek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Correctie: bij Kongsvold Fjellstue aan de overkant ga je richting Reinheim en de muskusossen en bij Hjerkinn Fjellstue tegenover ga je de militaire weg in naar de Snohetta. Het wordt tijd dat we er weer heengaan ;) Nog een jaartje wachten, voor dit jaar heel andere plannen.

   Verwijderen
  2. Snohetta en Kongsvold Fjellstue hebben we we bezocht. Bij Snohetta een heel klein stipje muskusos gezien. NOg even wachten dus voordat jullie er weer heen gaan dus. Het is inderdaad een erg mooi gebied.

   Verwijderen
 2. Wow, wat een prachtig gebied!! Hoog tijd om met pensioen te gaan en al die schitterende gebieden te gaan 'bewandelen'! Helaas zal dat nog even duren, maar wel heerlijk om alvast hier te genieten van die mooie plaatjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als we nog goed kunnen als we met pensioen zijn zou het geweldig zijn. Voorlopig nog doen met de zomervakanties.

   Verwijderen