Google Translate

donderdag 31 maart 2016

Steden: Göteborg

Vorige zomer waren we eindelijk eens een keer in Göteborg. De blogpost over de domkerk van Göteborg is hier terug te vinden. Deze keer de stad zelf. De auto voor ongeveer 3 EUR geparkeerd bij het treinstation in Trolhättan en met de trein naar Göteborg gegaan. Met de treinkaart was tevens het mogelijk om in Göteborg met het openbaar vervoer te reizen. Nadeel is dat in Trollhättan de trein moet nemen die om het uur gaat. Het tramverkeer en de boten naar de eilanden in de archipel waren inbegrepen. Een aantal eilanden hebben we dan ook bezocht waardoor er wat minder tijd overbleef voor Göteborg zelf. Wat volgt is mijn indruk van de stad Göteborg, de tweede stad van Zweden.

Artilleriet.
Furetti.
Furetti.
St Andrew's kerk (church of England)
De St. Andrew's kerk was helaas gesloten.

Tummelisa Babydesign
Winkelcentrum.
Karl IX.

Bältespännarna.


John Ercisson.
Charles Felix Lindberg.
Charles Felix Lindberg.
Museumtram.


Lorensbergs Teatern.
Karin Boyer.
Götaplatsen.
Poseidon - Carl Milles
Götaplatsen.
Kunsthal Götaplatsen.
Hanneleena Heiska - kunsthal Götaplatsen.
Hannaleena Heiska.
Hannaleena Heiska is een Finse kunstenares. Op haar website zijn veel meer van haar werken te zien. Op deze foto is ze aan het werk met de muurtekening in het kunstmuseum.

Götaplatsen.
Uitzicht vanaf Kunsthal Götaplatsen.
Non-violence.
Het non-violence beeld hadden we eerder gezien in Stockholm en nu dus ook in Göteborg. Het beeld is ontworpen door de Zweedse kunstenaar Carl Fredrik Reuterswärd. Hij was bevriend met John Lennon en Yoko Ono. Na de dood van John Lennon heeft Yoko Ono hem gevraagd om een artistiek eerbetoon aan John en zijn visie van een vreedzame wereld te creëren. Dit heeft geresulteerd in het non-violence beeld. Volgens Wikipedia staat dit beeld nu in zestien steden verspreid over de hele wereld. Meer informatie over het beeld is te vinden op de website van Nonviolence.

Göteborg is zeker een stad waar we hopelijk nog vaker komen. Die dag hebben we een heel klein gedeelte van de stad gezien. Meer informatie over Göteborg is te vinden in de blogposten van Mark Fokkema en Stralend Schrijven.

3 opmerkingen:

 1. Göteborg staat ook op ons lijstje. En door de foto's nog meer zin om er heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De archipel is ook de moeite waard. De blogpost daarover volgt nog een keer.

   Verwijderen
 2. Mooie foto's van deze stad, nog nooit geweest, altijd maar doorrijden verder naar het noorden... Toch een keer niet doorrijden dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen