Google Translate

dinsdag 29 maart 2016

The Art of Fire - Ljungdalen

Tijdens een zoveelste bezoek aan de Flatruet zijn we doorgereden naar Ljungdalen, een klein dorpje in de provincie Jämtland. We kwamen de onderstaande glashytta tegen in het dorpje. Helaas was de glasblazerij gesloten.Het webadres van de glasblazerij stond op het Stängt bordje: www,art-of-fire.se. De glashytta is in het bezit van Philippe Sansaricq. Afkomstig uit Haïti en in 1989 naar Zweden gekomen. Sinds 2009 heeft hij een glashytta in Ljungdalen. Zijn biografie is hier te lezen. Hoe hij te werk gaat, is te zien in de onderstaande Youtube video's.


6 opmerkingen:

 1. Dat zou ik ooit zelf nog eens willen proberen. Lijkt me zo gaaf om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang geleden hebben onze kinderen in ik dacht Luxemburg hun eigen bol geblazen. Ik blijf het glasblazen bijzonder vinden.

   Verwijderen
 2. In Ljubgdalen zit ook een restaurantje, gerund door een Duitser en zijn vrouw, waar je echt erg lekker kunt eten. Mochten jullie er nog een keer komen, is het zeker aan te raden. Als je van de Flatruet af komt, zit hij aan de linkerkant.
  De keren dat ik er was, heb ik trouwens geen glasblazerij gezien, staat het aan de 'doorgaande' weg aangegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn wel in de supermarkt daar geweest. De glasblazerij stond niet aangegeven op de doorgaande weg. Als ik het me nog goed herinner, dan was het vanaf de Flatruet na de supermarkt links. Ergens een berg op. Je komt dan een aantal huizen tegen en de laatste was de glasblazerij. Eigenlijk geen idee hoe we wisten dat er een blazerij stond :-).

   Verwijderen
  2. Ik heb even gegoogled, want als ik mij niet vergis, staat het restaurand naast de ICA. De naam is in ieder geval 'Fjällsippan'.

   Dan ben ik niet zo verwonderd dat wij die glasblazerij niet hebben gezien, als er geen bordje stond. Wij zijn tot nu toe beide keren van de andere kant gekomen, zodat we links af moeten slaan im de Flatruet op te komen - we reden dan als het ware tegen de supermarkt aan.

   Eén ding is een feit: de Flatruet blijft bijzonder en de omgeving er om heen blijft ongelooflijk mooi!

   Verwijderen
  3. Ook even gezocht (http://www.ljungdalsfjallen.se/index.php/template/item/5-fjallsippan). Dat restaurantje is ons niet opgevallen. De Flatruet is en blijft inderdaad een bijzondere plek. Elke keer als we in de buurt zijn, gaan we er heen. Het is in ieder geval de door ons meest bezochte plek.

   Verwijderen