Google Translate

vrijdag 25 maart 2016

Wolf Totem

Film details:
Titel: Wolf Totem
Jaar: 2015
Verhaal: Gebaseerd op een boek van Lü Jiamin
Regisseur: Jean-Jacques Annaud
Acteurs: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa
Duur: 115 minuten
IMDB cijfer: 6,6Samenvatting:
In 1967 wordt een jonge student uit Beijing, genaamd Chen Zhen, naar de nomadische herders in de binnenlanden van Mongolië gestuurd. Gevangen tussen de moderne beschaving van het zuiden en de traditionele vijanden van de nomaden - de plunderende wolven - in het noorden, zijn mens en dier, bewoners en nieuwkomers gelijk en worstelen ze allemaal voor een eigen plekje in de wereld.

De film:
Een film over wolven in Mongolië. Sinds dat ik de Nederlandse keelzanger Rowan Hartsuiker heb gehoord, ben ik nieuwsgierig naar Mongolië. Gaat het dan ook nog over wolven, dan ben ik verkocht :-).


De film is gebaseerd op het boek Totem Wolf van Jiang Rong (Lü Jiamin). Het boek heb ik niet gelezen, maar moet een veel gelezen boek in China zijn. De film laat een verhaal zien over de strijd tussen de mensen en de wolven. Het verhaal van de film stelt niet zo heel veel voor, maar laat wel het leven van de nomaden in Mongolië zien. Het past goed bij het boek Nomad van Jeroen Toirkens. De film duurt bijna twee uur en heeft me constant geboeid. De beelden van de wolven zijn geweldig. De beelden van Mongolië en de nomaden ook. Natuurlijk moet de mens de natuur weer grondig verstoren. Interessant is dat de wolven een strategie hebben om dieren aan te vallen en vervolgens gelijk de dieren tijdens de winter opslaan in het sneeuwmeer. Verder nog Dzjengis KhanTengri en de bijzondere 'begrafenis' van de nomaden. Ze nemen in hun leven veel vlees van dieren en willen na hun dood het lichaam weer teruggeven aan de steppe. Mooie gedachte.

Om het hedendaagse nomadenbestaan in Mongolië te zien, is deze aflevering van Floortje Dessing naar het einde van de wereld zeer interessant.

Recensies:

6 opmerkingen:

 1. Canis lupus ...very clever animals 👌
  Good film...thanks 👌 and of course music too 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me echt een geweldige film, absoluut een onderwerp en land die me aanspreken. Dank je wel voor de tip Hans!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kritieken waren niet best, maar ik vond de film geweldig. Spreek t het land en wolven je aan dan is het een aanrader.

   Verwijderen
  2. Dit lijkt me een mooie film, ik heb hem als tip opgeslagen. In het boek Zoektocht naar het paradijs wat ik pas heb gelezen kwamen ook keelzangers voor en ook wat je schreef over teruggave aan de steppe.

   Verwijderen
  3. Ik heb even gezocht naar je recensie. Lijkt me een leuk boek. Goede tip, bedankt.

   Verwijderen