Google Translate

zaterdag 12 maart 2016

Helisir - L.E.A.F.Het is al weer een tijd geleden dat ik een muziekblog heb geschreven. Sinds ik de Facebook groep Muziek uit het hoge Noorden heb opgericht, heb ik veel nieuwe artiesten en bands, afkomstig uit het hoge Noorden, leren kennen. Om nog meer te weten te komen, zoek ik vaak naar muziek op Youtube. Laatst hoorde ik het onderstaande nummer.


Geweldig mooi nummer. Reden om op zoek te gaan naar meer informatie. Het is het nummer Vinda van de band L.E.A.F. met Helisir. Helisir blijkt een eenmansproject te zijn van Jacqueline uit Nederland. Opgericht in 2012. De naam bestaat uit twee Noorse woorden: Helig (heilige) en Sirkel (cirkel). In 2015 verscheen het debuutalbum Ravn. Helaas is dat album uitverkocht. Voor het volgende album, Fólkvangr, is Jacqueline een Indiegogo campagne gestart in december 2015. Het doel is gehaald en de campagne is gesloten op 14 februari 2016. Ik ben er nu pas achter gekomen en kon helaas niet meer meedoen. Het wachten is op het album. Hieronder is het nummer Siúil a Rúin van het album Ravn te horen:


Het nummer Vinda is eigenlijk van L.E.A.F. en het blijkt dat Jacqueline sinds oktober 2015 de harpiste en tweede zanger is van L.E.A.F. De Vinda videoclip was de officiële aankondiging van dat nieuws. Rondom die videoclip is ook een fotoshoot gemaakt. Een aantal foto's zijn hier terug te vinden. L.E.A.F. bestaat uit Kati Ran (Kaat Geevers) en Jacqueline Helisir.


De muziek van L.E.A.F. en Helisir ligt dicht bij elkaar. Ze hebben er in ieder geval een fan bij. Meer nummers van beide bands zijn te horen op de Soundcloud pagina van Helisir en de website van L.E.A.F.

Op de website van Helisir kun je trouwens gratis het digitale album AeroWyre bestellen van het project Aero Fragment. Aero Fragment is een project van Jacqueline uit 2010/2011.

Recensies en andere informatie:
- Folkmetalmagazine: Het album Ravn van Helisir
- Wyldwoodradio
- Songtekst van het nummer Vinda
- Folkmetalmagazine artiest L.E.A.F.
- Folkmetalmagazine artiest Helisir
- Elfia Haarzuilens 2014

2 opmerkingen: