Google Translate

dinsdag 15 maart 2016

Skansen - Stockholm (deel 1)

In 2014 hebben we Skansen in Stockholm bezocht. Skansen is een openluchtmuseum en dierentuin op het Stockholmse eiland Djurgården. In 1891 opgericht door Artur Hazelius met het oog om de manier van leven in Zweden tijdens de laatste eeuwen uit te beelden. Artus Hazelius had eerder Nordiska museet opgericht. Skansen maakte oorspronkelijk deel uit van Nordiska museet, maar werd in 1963 zelfstandig.

Skansen bestaat uit zo'n 150 gebouwen uit allerlei delen van Zweden. Deze zijn afgebroken en zijn op de huidige locatie stuk voor stuk weer opgebouwd, van eenvoudige boerderijen en lavvu's tot de landhuizen van de adel. Het oudste gebouw dateert uit de 12e eeuw. In en rondom de gebouwen geven werknemers kleine workshops om een zo realistisch mogelijk beeld te geven over het leven in Zweden door de tijden heen. Zo zie je Zweden in een notendop, van Öland tot Lapland. Genoeg te zien. Naast de gebouwen is er ook een nog een dierentuin aanwezig. (Bron: Wikipedia).
Meer info over Skansen is te vinden op:
- Officiële website van Skansen.
- Facebook pagina.
Allsång på Skansen
- Blog Kids er op uit over Skansen.

4 opmerkingen:

 1. Lijkt me echt fantastisch om te bezoeken! Wie weet komt het er nog eens van. Leuk dat je er beelden van toont, nu een goed beeld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het leuke is dat als je door Zweden bent gereisd in Skansen allerlei dingen herkent. Zeker een keer doen en de tijd voor nemen. We hadden iets te weinig tijd die dag.

   Verwijderen
 2. Oh, nu weten we wat we gemist hebben in 2013. We hebben Stockholm toen maar 1 dag aan gedaan, wat dus duidelijk veel te kort is, want dit lijkt me zeker de moeite van het bezoeken waard. Gelijk een goede reden om er nog een keer heen te gaan ;) Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1 dag is zeker te kort. Er is nog zoveel te beleven daar. We gaan er hopelijk in de zomervakantie weer naar toe.

   Verwijderen