Google Translate

zondag 9 april 2017

Eckelsudde, Öland

Natuurreservaat Eckelsudde. De plek waar gegarandeerd zeehonden liggen op het strand liggen. Dit blijkt dus niet zo te zijn. Volgens Lansstyrelsen loopt het aantal zeehonden die hier liggen op tot 50 of 60 stuks. Er zijn ook veel vogelsoorten te zien. Dat is dan ook de reden dat er nog wel eens vogelliefhebbers lopen. Ondanks dat er geen zeehonden waren, is het wel een plek waar je flink kunt uitwaaien en mooie beelden oplevert.
8 opmerkingen:

 1. Jammer van de zeehonden maar wel een fijne en rustige plek om rond te struinen, lijkt me. En aan de golven te zien zijn jullie inderdaad flink uitgewaaid :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zeehonden hebben we later toch nog gezien bij de Långe Jan vuurtoren :-).

   Verwijderen
 2. Altijd bijzonder om zeehonden te zien, wij keken vroeger vaak met de kinderen naar de zeehonden op het wad, nu doen onze kinderen dat weer met hun kinderen. Wat is Öland een mooi gebied, fascinerend en soms zie ik ook mooie overeenkomsten hier met het Friese landschap. geniet altijd zo van je verhalen en mooie foto's. groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gekke is dat ik zelf niet zo veel gezien heb in Nederland. Vroeger gingen we eigenlijk nergens heen en later kwam het er niet zo van. In Zweden zijn we al op veel plekken geweest en zien we ook heel veel dingen. Best wel vreemd eigenlijk :-).

   Verwijderen
 3. Wij zijn bij de de zuidelijkste punt van Öland geweest waar we zeehonden hebben gezien. Ze waren helaas alleen met de verrekijker goed te zien en niet met mijn fototoestel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. We konden nog net een paar foto's maken met de camera. Maar hield niet over.

   Verwijderen