Google Translate

dinsdag 11 april 2017

Vaxholm

Bij ons verblijf in de omgeving van Stockholm vorig jaar waren we erg benieuwd naar de archipel van Stockholm. Ondanks dat we er een week aanwezig waren, is het er niet van gekomen om de archipel te bezoeken. Omdat we een openbaar vervoerkaart hadden, zijn we wel met de bus naar Vaxön gegaan. Dit eiland is met de bus te bereiken. Dus op naar Vaxön en dan voornamelijk de stad Vaxholm. Het is ook mogelijk om met de boot vanuit Stockholm naar Vaxholm te varen. Dit duurt ongeveer een uur. De prijzen van Waxholmsbolaget zijn hier te vinden.We zijn niet zo heel lang op Vaxön gebleven en hebben alleen maar de stad Vaxholm bekeken. Dit jaar gaan we weer een week naar de omgeving van Stockholm en gaan zeer waarschijnlijk weer naar Vaxön om wat meer te gaan bekijken. Een bezoek aan het kasteel en citadel van Vaxholm zit er dan zeker bij. Dat hebben we in 2016 niet gedaan. Toeristische informatie is te vinden op de Vaxholm website.

Loop met me mee door het plaatsje. 6 opmerkingen:

 1. Ziet er als een leuke plaats uit. Wij zijn daar niet geweest, waren 4 dagen in Stockholm. Willen heel graag nog eens wat langer gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gehele eiland is erg leuk, maar we zijn niet verder gekomen dan Vaxholm zelf. De citadel en het kasteel lijken me erg leuk om te bezoeken. Voordeel van het eiland is dat dit het enige eiland is dat met de bus is te bereiken. Met zijn vieren op een boot heen en terug alleen voor Vaxholm vind ik persoonlijk te duur terwijl de bus bij de OV kaart in zit. Als je met de boot gaat, is het beter om een 5 dagen kaart aan te schaffen en dan 5 dagen lang eiland hoppen. We zaten hier wel over te denken om twee weken in de omgeving van Stockholm te blijven, maar toch besloten om weer een week te gaan. Dus eiland hoppen zal er dit jaar ook niet inzitten :-).

   Verwijderen
 2. Vaxholm is een leuke plaats. Wij logeerden op Resarö en gingen dan vanaf Vaxholm met de boot naar Stockholm.
  In welke plaats verblijven jullie dit jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net als vorig jaar weer in Rönninge. Een half uur met de trein buiten Stockholm.

   Verwijderen
 3. Heb je een boek gekocht bij die kraam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, natuurlijk wel even gekeken maar ik moet echt rustiger aan doen met het halen van boeken :-).

   Verwijderen