Google Translate

maandag 15 juli 2019

Kriger

Seriedetails:
Titel: Kriger
Jaar: 2018
Regisseur: Christoffer Boe
Verhaal: Christoffer Boe en Simon Pasternak
Acteurs: Dar Salim, Danica Curcic, Lars Ranthe
Duur: 6 afleveringen van 1 uur
IMDB cijfer: 6,7



Samenvatting:
Oorlogsveteraan CC (Dar Salim) keert na tien jaar met een schuldgevoel terug naar Kopenhagen. Tijdens zijn laatste missie stuurde hij zijn beste vriend Peter naar een compound waar Peter werd vermoord. Om zijn schuldgevoel te verminderen accepteert CC een aanbod van de weduwe van Peter, detective Louise (Danica Curcic), om te infiltreren in een motorbende. Daar moet hij informatie krijgen over bendeleider Tom (Lars Ranthe) om hem veroordeeld te krijgen voor moord en drugshandel.

De serie:
Kriger, een Deense Netflix-serie. Het verhaal speelt zich af in de onderwereld van Kopenhagen en gaat over onder andere drugs met in de hoofdrol de motorbende Wolves. Hoofdrolspeler CC heeft een schuld in te lossen en infiltreert in de motorbende. Het infiltreren in de bende is heftig om te zien. Dar Salim (meer over hem in dit uitgebreide interview) die CC speelt is een heerlijke acteur om te zien. Hij speelt in Kriger geweldig en geloofwaardig. In de serie zitten natuurlijk wel gedeeltes die sterk overdreven zijn, maar het verhaal zit goed in elkaar. Het speelt wel mee dat de serie maar zes afleveringen duurt en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Het wordt dan niet langdradig. Wel vreemd is dat de motorbende CC redelijk snel vertrouwd. Vooral omdat bendeleider Tom een neus heeft om problemen te ontdekken. Ze weten bijvoorbeeld dat CC contact heeft met inspecteur Louise die op de zaak van de Wolves zit. Als je dit gegeven accepteert, kun je genieten van de spannende serie.

Conclusie:
Goede acteurs in een goede en spannende serie waarin CC het randje opzoekt en er soms zelfs over heen gaat. Dit maakt de serie echt spannend want CC heeft PTSS opgelopen in Afghanistan. Of het een werkelijk beeld van veteranen met PTSS is, lijkt mij sterk. Daarvoor kun je beter naar het programma Beau en de veteranen kijken. In Kriger wordt PTSS gebruikt om een duistere en donkere serie te creëren rondom de veteraan.

De serie deed mij ergens aan denken en toen ik de serie toevoegde aan de Film / Serie lijst kwam ik erachter. Dar Salim speelde in 2015 een rol in de film Krigen. In Krigen speelde hij ook een militair uitgezonden naar Afghanistan.

Recensies:
- Dutch Cowboys
- Esquire
- TV Meter
- Scriptgirl
- DeLagarde
- Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten