Google Translate

zaterdag 20 juli 2019

The Rain seizoen 2

Serie details:
Titel: The Rain seizoen 2
Verhaal: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo en Esben Toft Jacobsen
Jaar: 2019
Acteurs: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard
Duur: 6 afleveringen (ongeveer 45 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 6,4Samenvatting:
De wereld zoals we die kennen bestaat niet meer. Zes jaar geleden roeide een virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de volledige Scandinavische bevolking uit. Een Deense broer en zus verlaten de veiligheid van hun bunker en stellen vast dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en ondernemen een tocht door het verlaten Scandinavië op zoek naar enig teken van leven. Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven, worden ze geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden.

De serie:
Op Netflix is het tweede seizoen van de Deense serie The Rain te zien. De post over het eerste seizoen is hier terug te lezen. Het eerste seizoen was leuk. Veel muziek en in elke aflevering werd een persoon eruit gelicht. In het tweede seizoen zijn het aantal afleveringen zes in plaats van acht en er verschijnen een paar nieuwe personages. Deze personages worden ook weer kort uitgelicht. De muziek is er nog steeds in overvloed aanwezig. De regen uit het eerste seizoen is totaal verdwenen. Het virus is nu actief op een andere manier. De ontwikkeling wordt per aflevering duidelijker en heeft een climax in de laatste aflevering.

Conclusie:
In het eerste seizoen werd de situatie en de personages goed beschreven. In het tweede seizoen hoeft dit allemaal niet meer en komt de focus meer te liggen op Rasmus en hoe hij met het virus omgaat. Dit keer geen vervallen Kopenhagen. Men blijft wat meer op één plek zitten. Wel komt er in één aflevering het vervallen attractiepark Bakken in beeld. Het einde was zeer verrassend. Niet wat Rasmus betreft maar een nieuw personage. De slotscène geeft aan dat er een derde seizoen komt. Volgens Nordic Fantasy komt er inderdaad een derde seizoen. Het derde seizoen is tevens het laatste seizoen en ik verwacht dat seizoen zeer goed gaat worden, vooral na de laatste slotscène van het tweede seizoen. Het tweede seizoen is meer een opvulling tussen het eerste en het laatste seizoen. 

In het tweede seizoen viel mij het personage Sten (gespeeld door Johannes Kuhnke) op. Hij leek wel weer heel veel op Rick uit Äkta Människor :-).

De soundtrack van het tweede seizoen is ook weer goed gevuld. Zie Soundtrackmania. Een aantal nummers uit Scandinavië hieronder opgenomen.

Myrkur - Crown


Kwamie Liv - Coming Down


Brenn - Piccasso


Agnes Obel - Stretch your eyes


Marti West - Copenhagen


Lowly - Baglaens


Recensies:
- TV-meter
- Humo
- TV Guide
- Mijn serie
- Heaven of Horror
- Pajiba

2 opmerkingen:

  1. Beide seizoens gekeken....vond hem ietwat lang draderig maar mooie film gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat afleveringen betreft ging het best wel snel. Ik denk dat het derde seizoen het beste gaat worden.

      Verwijderen