Google Translate

donderdag 18 september 2014

Efter Brylluppet (After the Wedding)

Film details:
Titel: Efter Brylluppet (After the Wedding)
Jaar: 2006
Regisseur: Susanne Bier
Verhaal: Anders Thomas Jensen (screenplay), Susanne Bier (verhaal)
Acteurs: Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen, Rolf Lassgård
Duur: 120 minuten
IMDB cijfer: 7,8
Samenvatting:
Jacob Petersen heeft zijn leven gewijd aan het helpen van arme straatkinderen in India. Jacobs weeshuis wordt echter bedreigd met sluiting vanwege te hoge kosten. Zakenman Jørgen komt uit het niets met een interessant voorstel: hij wil een miljoen dollar doneren aan het weeshuis, maar daarvoor moet Jacob wel speciaal naar Denemarken komen ...

Dit is de tweede film van Susanne Bier die ik gezien heb, De eerste Elsker dig for evigt was goed. Deze film is ook erg goed. Het verhaal begint in India waar Jacob (Mads Mikkelsen) een weeshuis leidt. Hij wordt overgehaald om naar Denemarken te komen om te onderhandelen over een donatie van de rijke zakenman Jørgen Hannson (gespeeld door Rolf Lassgård). Voordat Jørgen beslist of de donatie naar het weeshuis gaat, wordt Jacob uitgenodigd door Jørgen om de bruiloft van zijn dochter Anna met Christian bij te wonen. De bruiloft heeft een grote impact op Jacob, Anna en haar moeder Helene.

Boeiend verhaal met een verrassende wending. Erg goed gespeeld ook. Wat minder zijn de vele close-ups van lichaamsdelen en dan vooral de close-ups van de ogen. Dat had van mij wel achterwege mogen blijven.

Muziek in de film:
Sigur Rós - Untitled: De IJslandse band Sigur Rós is al vaker in een blogpost genoemd en wel in Ondertussen in Revsund en Tegenpolen.


Weather Girls - It's raining men: Het welbekende nummer van de Weather Girls. Dit nummer is een aantal keren te horen in de film.


Recensies:
- Moviemeter
- Cinemagazine
- Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten