Google Translate

woensdag 24 september 2014

Varg Veum - Din til døden

Film details:
Titel: Varg Veum - Din til døden
Jaar: 2008
Regisseur: Erik Richter Strand
Verhaal: Kjersti Rasmussen (script), Gunnar Staalesen (boek)
Acteurs: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Kathrine Fagerland
Duur: 86 minuten
IMDB cijfer: 6,3


Samenvatting:
Er is nooit een tekort geweest aan vrouwen in het leven van privé-detective Varg Veum, echter altijd maar voor een korte duur. De zoektocht naar de auto van haar vervreemde man Jonas brengt Wenche Andresen en Varg bij elkaar en hij denkt de ware te hebben gevonden. Maar dan vindt Jonas de dood en beschouwt de politie Wenche als de hoofdverdachte. Varg gelooft niet dat deze mooie vrouw, met haar ouderwetse ideëen over liefde en trouw, schuldig is en gaat op een zoektocht om haar onschuld te bewijzen en de zaak op te lossen.

Varg Veum (Trond_Espen_Seim)
Eindelijk een film van Varg Veum gezien en wel de derde uit de serie  Varg Veum is een privédetective die in Bergen, Noorwegen woont. De schrijver Gunnar Staalesen heeft een hele serie boeken over Varg Veum geschreven. Een aantal van zijn boeken zijn dus verfilmd.

Gunnar Staalesen
Din til døden is de derde verfilming. De Nederlandse titel is Voor eeuwig de jouwe. Zoals gezegd speelt het verhaal zich af in Bergen. Varg is in de film 38 jaar en is privédetective. De film begint direct heftig met een overval en vervolgens komt Varg al vrij snel in beeld op een heel toevallige manier. De samenvatting zegt eigenlijk al genoeg. Trond Espen Seim speelt Varg Veum en is eigenlijk wel heel normaal en daardoor is de film wel leuk. Het verhaal kan er ook nog wel mee door, maar gaat wel alle kanten op. Leuke film maar niet bijzonder goed. Trond Espen Seim heeft in alle twaalf Varg Veum films gespeeld. Ik had nog niet eerder van hem gehoord. Het blijkt dat hij naast Varg Veum tevens in de remake van The Thing (2011) heeft gespeeld. De remake heb ik nog niet gezien. Het origineel uit 1982 in een grijs ver verleden wel. De rol van Trond Espen Seim is een mooi excuus om de remake te gaan bekijken :-).

Een aantal van de Varg Veum films zijn uitgezonden door de KRO en Canvas.

Recensie:
- Moviemeter

2 opmerkingen:

  1. Een tijdje geleden, misschien zelfs vorig jaar wel, waren ze inderdaad op televisie. Ik zal eens kijken in de winkel of ik een dvd kan kopen.

    BeantwoordenVerwijderen