Google Translate

dinsdag 9 september 2014

Sjön

Film details:
Titel: Sjön
Jaar: 1999
Regisseur: Hans Åke Gabrielsson
Verhaal: Hans Iveberg
Acteurs: Regina Lund, Mats Rudal en Björn Gedda
Duur: 91 minuten
IMDB cijfer: 4,7


Samenvatting:
Lisa (Regina Lund) gaat in haar geboortedorp haar vader zoeken die onder vreemde omstandigheden is verdwenen. Ze ontrafelt enkele verontrustende geheimen over haar vader en een vlakbij gelegen meer.

Deze keer een Zweedse film met een meer in de hoofdrol. De vader van Lisa is dood en Lisa keert terug naar haar geboortedorp samen met haar vriend Martin. De bedoeling is om het huis met toebehoren (met onder andere een stuga aan het meer) en het bijbehorende bos te verkopen. De vader van Lisa was gescheiden. Tevens was hij niet erg populair in het plaatsje. Gaandeweg komt Lisa erachter wat er met haar vader gebeurt is. Wij als kijkers zien eigenlijk bij de openingsscène al wat er ongeveer gebeurd is. Helemaal duidelijk is het niet en op het einde wordt het best nog wel spannend. Het verhaal is leuk bedacht. Wat de film erg goed maakt, is de omgeving. De omgeving wordt erg goed in beeld gebracht en is echt genieten. Ik heb een aantal scenes van de film hieronder opgenomen.

Het meer

Restaurant Gustafsberg (het zou dit restaurant kunnen zijn).

Mooie beelden van de omgeving.

Stuga bij het meer.

Het meer.

De film is volgens IMDB opgenomen in Noord Bohuslän en Uddevalla. In de film is de begrafenis scene te zien en hier kun je het Brodalen bord zien en Brodalen ligt in Bohuslän.

Rechts het bord Brodalen.
De aftiteling is met twee muzieknummers karig te noemen. De onderstaande nummers staan op de aftiteling:

The Man I love - Coleman HawkinsSmoke Rings - Casa Loma OrchestraRecensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten