Google Translate

dinsdag 23 september 2014

Kopenhagen

We waren afgelopen zomer in Denemarken en hebben daarom Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, bezocht. Omdat ik geen zin had om met de auto naar het centrum van Kopenhagen te rijden en we wat meer met het openbaar vervoer willen doen, ben ik maar eens gaan graven in de mogelijkheden om in Kopenhagen te komen met het openbaar vervoer. Dit bleek eigenlijk best wel simpel te zijn als je een Kopenhagen kaart haalt. Deze kaart werkt hetzelfde als de Stockholm kaart. Je kunt de kaart voor 24 uur, 48 uur of nog langer aanschaffen. We hebben de 24 uur kaart aangeschaft.

Copenhagen card Kids en Adult.
Met de Kopenhagen kaart heb je toegang tot zo'n 72 museums, attracties en gratis openbaar vervoer. Meer informatie over de kaart is hier te vinden. De kaart van het openbaar vervoer is interessant en is hieronder te zien. De originele kaart is hier te vinden.

Openbaar vervoer Kopenhagen kaart.
We zijn naar het station van Køge gereden en zijn hier ingestapt in de S-tog trein naar Kopenhagen. Dit traject is gratis voor Kopenhagen kaart houders.

Station Køge.
De spoorlijn Køge - Kopenhagen is aangelegd tussen 1972 en 1983. Aanvankelijk was de verwachting dat de lijn met name gebruikt zou worden voor recreatieverkeer naar de stranden van Brøndby en Hundige. Na ingebruikname van het eerste gedeelte bleek echter dat de lijn met name voor woon-werkverkeer gebruikt werd. Daarom is station Hundige ongeveer 500 meter verder landinwaarts gebouwd dan oorspronkelijk was voorzien. (Bron: Wikipedia). De treinreis duurt 38 minuten en stopt op een groot aantal stations.

In Kopenhagen zijn we met de bus naar Den Blå Planet gegaan en tevens met de bus weer terug. De bus is leuk, maar het duurde nogal voordat we er waren. Later kwamen we erachter dat de metro hier ook komt en die gaat een stuk sneller. De bus geeft je wel een indruk van Kopenhagen.

Na Den Blå Planet zijn we in het centrum van Kopenhagen gebleven. Hieronder de foto's.In Kopenhagen waren geen bedelaars te vinden. Natuurlijk wel plastic flessen verzamelaars. De foto hierboven geeft wel een ander soort mensen aan. Mensen die verkleed waren als bv tovenaar zoals in de foto hierboven te zien is. Ik had de foto gemaakt, maar de beste tovenaar zag natuurlijk dat er een foto werd gemaakt en draaide zich snel om. Er begon direct iemand te schreeuwen dat ik moest betalen. Die persoon is ook op de bovenstaande foto te zien. Wat een lastige mensen zeg. Dat was gelijk de laatste foto van dit soort verklede figuren. Erg lastig om ze niet op de foto te krijgen, want ze waren nogal talrijk. Een aantal zeurden nogal om geld.


Abercrombie & Fitch.
Abercrombie & Fitch. De enige winkel waar ik binnen ben geweest.
Binnen bij Abercrombie & Fitch.

Binnen bij Abercrombie & Fitch.

Binnen bij Abercrombie & Fitch.

Salma Rina
Het verhaal over Salma Rina en haar hang instrument is in deze blogpost te lezen.


We hebben de Canal Tours boottocht nog gedaan en zijn heel even naar Tivoli geweest. Deze komen nog een keer aan de beurt in toekomstige blogposten. De eerste indruk van Kopenhagen viel wat tegen. Met de Kopenhagen kaart is nog veel meer te bezoeken. De kaart gaf ook toegang tot enkele musea in Roskilde en die hadden we graag bezocht, maar 24 uur is hiervoor te kort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten