Google Translate

zaterdag 13 september 2014

Noll tolerans - Johan Falk

Film details:
Titel: Noll tolerans
Jaar: 1999
Regisseur: Anders Nilsson
Verhaal: Anders Nilsson
Acteurs: Jakob Eklund, Peter Andersson, Marie Richardson
Duur: 108 minuten
IMDB cijfer: 6,4


Samenvatting:
Bij een overval op een juwelier wordt een toevallige voorbijganger doodgeschoten. De moordenaar, die door omstanders kan worden geïdentificeerd als crimineel Leo Gaut, weet te ontkomen. Het lijkt op het eerste gezicht een duidelijke zaak voor inspecteur Johan Falk, maar dat valt in de praktijk bar tegen.

Noll tolerans is de eerste film met politie-inspecteur Johan Falk in de hoofdrol. Johan Falk is gebaseerd op een echte undercoveragent met de naam Peter Rätz, wiens verhaal door schrijver en journalist Dick Sundevall is beschreven in twee boeken en verschillende krantenartikelen. Johan werkt bij de politie in Göteborg en hier speelt de film zich ook af. De vaart zit er direct goed in. Voor je het weet zit je in een achtervolging en schietscene en gaat het tempo in een razend tempo verder. De samenvatting zegt genoeg en natuurlijk is Leo Gaut niet zo eenvoudig te pakken. Wat volgt is een spannend verhaal met verrassende wendingen, die ik zelf niet verwacht had en mooie beelden van Göteborg. Ik heb er twee hieronder opgenomen in de blogpost.


De Älvborg brug.
Na deze film volgden er nog twee films met Johan Falk. In 2009 is er een serie over Johan Falk uitgebracht. Interessant is dat tien jaar na de eerste film Leo Gaut weer terug komt. Dezelfde spelers als in de Noll tolerance film spelen in de TV-serie. Ik ben erg nieuwsgierig hoe dat gaat aflopen. Ik ga eerst de twee films bekijken die na Noll tolerans zijn uitgekomen en hierna misschien de TV-serie. Seizoen twee is in 2012 uitgekomen. Het blijkt dat de KRO in 2013 seizoen één van Johan Falk heeft uitgezonden. Volgens IMDB komt in 2015 weer een nieuwe film over Johan Falk uit. Jakob Eklund speelt hierin weer de rol van Johan Falk.

Een ander leuk feit is dat Jakob Eklund (Johan Falk) op 12 augustus 2008 is getrouwd met Marie Richardson. Marie speelt de rol van Helén Andersson. Ze hebben samen twee kinderen.


Recensies:
- Veronica Magazine
- Moviemeter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten