Google Translate

zondag 28 september 2014

En du elsker - Someone you love

Film details:
Titel: En du elsker - Someone you love
Jaar: 2014
Regisseur: Pernille Fischer Christensen
Verhaal: Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen
Acteurs: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Birgitte Hjort
Duur: 95 minuten
IMDB cijfer: 6,4


Samenvatting:
De wereldberoemde singer-songwriter Thomas Jacob woont in Los Angeles. Hij is een succesvolle man, die veel schepen achter zich heeft verbrand. Thomas keert na jaren afwezigheid terug naar Denemarken om een nieuw album op te nemen. Daar duikt zijn van hem vervreemde dochter Julie op, met zijn 11-jarige kleinzoon Noa. Al spoedig wordt Thomas gedwongen zich over de jongen te ontfermen, zeer tegen zijn zin. Tegen alle verwachtingen in komen ze nader tot elkaar via de muziek. Rampspoed komt op Thomas pad en hij beseft dat hij een keuze moet maken die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Deze film gekeken na weer een tip van de We want Nordic TV channels in Belgium and The Netherlands Facebook groep.

De film draait om de Deense zanger Thomas Jacob. De samenvatting geeft het hele verhaal goed weer. Een goede film met goede muziek.

De rol van Thomas Jacob wordt gespeeld door Mikael Persbrandt. Hij neemt samen met Mollie Moe (gespeeld door Trine Dyrholm) een nieuw album op. Dit levert mooie muziekmomenten op zoals het onderstaande duet met Mollie en Thomas:


Trine Dyrholm is duidelijk een zangeres en ze is op de onderstaande twee Youtube filmpjes te horen:Mikael Persbrandt zingt in de film zelf en hieronder is zijn vertolking van het nummer Now I ask you te horen. Het nummer is geschreven door Marie Fisker. De zang van Mikael Persbrandt lijkt ontzettend veel op die van Leonard Cohen


De vergelijking met Leonard  Cohen is niet de enige gelijkenis. De hele film door had ik het idee of ik naar Karl Ove Knausgård zat te kijken. De aflevering van Het uur van de wolf met Karl Ove had dezelfde sfeer als deze film.

De soundtrack is gecomponeerd door de Deense zangeres Tina Dico. Het titelnummer dat in de film gezongen wordt door Thomas Jakob is hieronder te horen in de Tina Dico versie.


Sinds ik de Working Class Hero versie van Tina Deco heb gehoord, ben ik liefhebber van haar nummers. Hieronder is haar versie te horen.


In de film wordt Son House genoemd. Hieronder is het nummer Death Letter Blues van Son House te horen.


Soundtrack
De volledige soundtrack van de film is hier terug te vinden. De film is vanaf 5 februari 2015 in de bioscoop te zien.

Recensie:
- Moviemeter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten