Google Translate

zaterdag 22 november 2014

Fjellet - The Mountain

Film details:
Titel: Fjellet (The Mountain)
Jaar: 2011
Regisseur: Ole Giæver
Verhaal: Ole Giæver
Acteurs: Ellen Dorrit Petersen en Marte Magnusdotter Solem
Muziek: Ola Fløttum
Fotograaf: Øystein Mamen
Duur: 73 minuten
IMDB cijfer: 5,8


Samenvatting:
Nora en haar vriendin Solveig beginnen aan een lange tocht door het prachtige, besneeuwde Noorse landschap die hen uiteindelijk naar de top van de bergen moet brengen. Solveig is drie maanden zwanger en in de ogen van Nora kan ze maar weinig goed doen. Hoe verder ze de bergen in reizen, hoe dichter ze in de buurt komen van een plek waar twee jaar terug een tragisch ongeluk gebeurde. Een gebeurtenis die hun leven voorgoed veranderde...

De regisseur en schrijver van de film is Ole Giæver (1977) uit Tromsø. Hij heeft een aantal korte films gemaakt waarvan je er een aantal kunt zien op zijn Youtube kanaal. In 2008 verscheen zijn eerste film Sommurhuset en in 2011 dus Fjellet. De film gaat in zijn geheel over een bergwandeling met het lesbische stel Nora (Marte Magnusdotter Solem) en Solveig (Ellen Dorrit Petersen).


De bergwandeling hebben ze twee jaar eerder gedaan samen met hun zoontje (biologische moeder is Nora) Vetle van vijf jaar. De bergwandeling die ze nu maken is niet geheel vrijwillig voor Nora. Solveig, die drie maanden zwanger is, heeft namelijk gedreigd om Nora te verlaten als ze niet mee gaat met de bergwandeling. Wat volgt is een wandeling van een aantal dagen waarin de spanning in de relatie tussen het stel toeneemt. Een mooie film met goed spel van de actrices Ellen Dorrit Petersen en Marte Magnusdotter Solem. De muziek van Ola Fløttum (heeft een relatie met Ellen Dorrit Petersen) past goed bij de mooie beelden van de omgeving. De film is opgenomen in de bergketen Norefjell, Noorwegen. Hieronder een aantal beelden uit de film.

Meer informatie over Fjellet is te vinden op:
En stille storm
- Facebook pagina
Fjellfamilie i Berlin
Samlivsdrama i fjellet
- Fjellet
- Moviemeter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten