Google Translate

woensdag 12 november 2014

Swede of Light

Tijdens de afgelopen vakantie in Zweden kwamen we twee keer op verschillende dagen een opstopping tegen op de weg. Beide keren was het een caravan met een tekst die te zien is op de onderstaande foto's. Voor de caravan reed een man in een rolstoel. We hebben hem niet op de foto gekregen.
Er reden ook nog twee mannen voor de caravan. We hebben de bovenstaande foto's gemaakt vanuit de auto. De man in de rolstoel is Tomas Wendin. Hieronder zijn verhaal afkomstig van zijn website:

Started on May the 25th, 2014, a man with a spinal cord injury is attempting a world first. Pushing himself from within the Arctic Circle, to the Southernmost point of Sweden, in a self-propelled wheelchair. That's around 2,500 km. We expect it to take up to three months.

Why? Two reasons:

1. To give a man a grand achievement.
2. To do good. To help the innocents of this world by raising funds for - and awareness of - Born Free, the animal welfare and conservation charity, working to keep wildlife in the wild. 


In Skåne was Tomas bijna aan het einde van de reis. De foto's hebben we gemaakt op 28 juli 2014. Op 30 juli 2014 was de reis van Tomas voltooid. Zie het onderstaande Facebook bericht afkomstig van de Swede of Light pagina.De Swede of Light trailer is hieronder te zien:3 opmerkingen: