Google Translate

maandag 10 november 2014

Ljusets drottning - Fjällbackamorden

Film details:
Titel: Ljusets drottning - Fjällbackamorden (De koningin van het licht)
Jaar: 2013
Regisseur: Rickard Petrelius
Verhaal: Michael Hjorth (creator), Camilla Läckberg (based on characters by)
Acteurs: Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Eva Fritjofson
Duur: 89 minuten
IMDB cijfer: 5,5Samenvatting:
Op een ijskoude nacht snelt een jonge vrouw in een wit gewaad wenend over een bevroren kanaal. Wanneer ze de rand van de ijslaag bereikt, zakt ze door het ijs en verdrinkt. Erica en Patrik bereiden zich ondertussen voor op Kerstmis. Ze wonen het traditionele Luciafeest bij, dat het begin van de kerstperiode inluidt. Plots breekt onder de aanwezigen paniek uit: het meisje dat het witte Luciakleed moet dragen, is spoorloos verdwenen...

Deel 4 uit de Fjällbackamorden reeks en deze keer staat het Luciafeest centraal. Het begint direct goed met een scene waarin het meisje die Lucia is de kroon afzet en over het ijs loopt totdat ze er doorheen zakt. Erg goede scene.


Net als in de vorige films zie je beelden uit het verleden. In het heden verdwijnt op dat moment ook het meisje wat Lucia moet spelen. De hele film door zit je te raden wat de connectie met het verleden is. Dit gaat de hele film zo door en aan het verrassende einde kom je het te weten. Ik vond het weer een leuke aflevering. Nog twee afleveringen te gaan.

Ander nieuws wat los staat van de serie gaat over Claudia Galli Concha die de rol van Erica Falck speelt. De afgelopen dagen waren op haar Instagram foto's van haar zwangerschap te zien. Ik mocht van haar wat foto's plaatsen en heb gekozen voor de onderstaande foto afkomstig van haar blog waarop je goed kunt zien dat ze zwanger is. Op haar Instagram staan nog meer foto's van hoe de zwangerschap vordert.

Claudia Galli Concha
Recensies:

4 opmerkingen:

 1. Niet op dvd verkrijgbaar helaas. Was in juli 2016 op de NPO te zien zag ik. Jammer, ook niet meer te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Netflix heeft tegenwoordig veel Scandinavische series te bieden. Ook de Fjällbacka serie is sinds september 2016 te bekijken. http://www.netflix-nederland.nl/serieuze-inspiratie-fjallbacka-murders

   Verwijderen
  2. Iets voor de toekomst dan wellicht want voorlopig: http://www.netflix-nederland.nl/netflix-in-het-buitenland/

   Verwijderen
  3. Misschien heeft Netflix Zweden ook de serie. Bij Bol.com is de dvd box nog wel te koop bij een externe verkoper (https://www.bol.com/nl/p/camilla-lackberg-s-fjallbacka-murders-seizoen-1/9200000014976182).

   Verwijderen